De Bevers winnen bij VCV

VoV, 22-01-2018. 9:05 uur.  Zaterdag  mochten we aantreden tegen de nummer 7,  VCV uit Varsseveld. Afgelopen week tijdens de donderdagtraining deed zich iets opmerkelijks voor in de sporthal in Lemelerveld. Bij het betreden van de zaal stonden er zowaar 11 speelsters klaar om met de training te beginnen. Een ongekende luxe, de afgelopen weken hadden we maximaal 7 à 8 meiden.

Een prima voorbereiding dus op zaterdag. Wel de nodige pijntjes bij deze en gene maar met goede moed vertrokken via een mooie route naar Varsseveld. De tegenstander is bij ons vrij goed bekend. We hebben regelmatig tegen ze gespeeld en de thuiswedstrijd ging met 3-1 naar ons. Varsseveld is een team dat erg leunt op 2 à 3 goede aanvalsters op de hoeken en dat erg weinig op het midden speelt.

Er stond ons dus eigenlijk niks in de weg om eens goed te starten deze wedstrijd. Helaas bleek dat een verkeerde aanname…. Na 8 minuten stonden we al met 10-2 achter door 9 fouten van ons. Een bedroevend begin dus. We krabbelden nog wel wat terug maar een 25-16 verlies was het resultaat.

Met de dames afgesproken dat we in ieder geval onze serve op orde moesten krijgen. Dit lukte goed de 2e set en we gaven VCV geen kans, onze verdediging klopte en we wonnen vrij makkelijk met 17-25.

Vol goede moed de 3e set in. Een gelijk opgaande set waarbij VCV boven de twintig de betere was. Een 25-21 verlies.  De 4e set was een kopie van de 3e maar nu waren wij de betere boven de twintig. Een 20-25 winst was het mooie resultaat.

En dan de 5e set. Altijd een set waarbij je serve op orde moet zijn, je fouten percentage laag en waarbij een beetje geluk ook regelmatig een rol speelt. Bij 8-7 werd er gewisseld, daarna bleek dat wij iets beter konden omgaan met de scheidsrechterlijke dwalingen van de 1e scheids in deze set. Ondanks dat hij op 10-12 voor ons een enorme fout maakte, die Moniek een gele kaart opleverde. Hierdoor werd het 11-12 i.p.v. 10-13. De dames van VCV die de hele wedstrijd al geïrriteerd waren richting de scheids kregen de zaakjes echter niet meer op orde en de Bevers bleven geconcentreerd focussen op elk volgende punt. Met een terechte 12-15 winst in de laatste set konden we met een 2-3 winst Varsseveld verlaten.

Een pot volleybal die niet mooi en hoogstaand was, maar waarbij we hebben laten zien dat we met vechten en met elkaar als team nog een heleboel punten gaan pakken. We staan nu vaster op de 10e plek en kunnen omhoog gaan kijken.

Volgende week spelen we thuis om 19.00 tegen Sudosa – Assen. De uitwedstrijd was een drama (Moniek ging daar door haar enkel) en we verloren daar heel dik met 4-0. We hebben dus wat goed te maken!

gh @ VoV, verslag en foto via website commissie De Bevers.