DIO sterker dan slecht presterend Webton

VoV, 16-10-2017. 6:30 uur.  Alles stond in het teken van een mooie avond. De wedstrijd startte later dan normaal, iedereen was goed opgewarmd en de tribune zat mooi vol.

Om 21.00 uur klonk het fluitsignaal in sporthal Veldwijk. Beide teams begonnen goed aan de wedstrijd en lang ging het nagenoeg gelijk op, met een klein voordeel voor de gasten. Uiteindelijk stond er 21-25 op het scorebord en werd al snel aan de 2e set gedacht.

Aan het vermaak voor het publiek lag het vanavond niet, tijdens de setwissel kwam Nederlands kampioen indoorvliegen laten zien waarom zij hier kampioen in zijn. Mede dit spektakel en de volle tribune zorgde voor enthousiasme in de ploeg van Hans Bruins. De 2e set werd met lef en goed spel gewonnen met 25-18, duidelijke cijfers en op naar set 3.

Ook in deze setwissel was er iets om naar te kijken, namelijk de cheerleaders die we kennen van voorgaande seizoenen en o.a. de openingsthuiswedstrijd. Zij verzorgden een optreden met mooie kunstjes en verlieten het veld zodat de Hengelose mannen hun volleybalkunstjes konden laten zien.

Tevergeefs maakten de Hengeloërs niet genoeg punten waardoor Webton steeds op een kleine achterstand achter Bedum aan liep. De servedruk bij Bedum werd opgevoerd en Webton wist hier in de slotfase geen gehoor aan te geven, 22-25.

Voordat de 4e set gespeeld ging worden, waarna bij een overwinning er een vijfsetter gespeeld kon worden, werd er door de indoorvliegers een nog mooiere show neergezet. Twee vliegtuigen vermaakten het publiek én de tegenstanders terwijl Webton luisterde naar hoe ze de 4e set konden binnenslepen.

Eenmaal begonnen aan deze set was het geloof snel weg. De servedruk van Bedum uit voorgaande sets werd verhoogd en de gasten scoorden veel via de side outs, waar Webton geen antwoord op had. De wissels konden helaas ook niets betekenen en wat zo mooi begon eindigde dramatisch. Bij een 7-13 achterstand tot 8-24 lukte niets, maar dan ook niets meer bij de thuisploeg. Met 9-25 ging de set verloren  en dat betekent dat er nog heel veel werk aan de winkel is voor Webton.

Aankomend weekend is het bekerweekend en is Webton te zien in Ootmarsum, waar het speelt tegen VoCASA om 16.00 uur en de middag afsluit om 18.00 uur tegen thuisploeg Set-Up ’65. De wedstrijd tussen Set-Up ’65 en VoCASA begint om 14.00 uur.

gh @ VoV, verslag Stefan Boermans, foto Jan van den Noort.