Donitas D3 tevreden met 3-1 zege

VoV, 10-10-2017. 15:03 uur. 7 oktober, de inspeelshirts zijn binnen en de haren gevlochten. Nadat de scheidsrechters bedankt waren in verband met “De week van de scheidsrechter”, konden we van start.

De eerste set wisten we met overmacht binnen te slepen. Of dat kwam doordat Leevoc ons enorm had onderschat, of omdat wij gewoon kneiter goed waren, is nog steeds niet duidelijk. De tweede set was niet te vergelijken met de eerste. We lieten Leevoc beter in hun spel komen en gingen zelf meer fouten maken. Maar gelukkig was daar Saar! Met een fenomenale serveserie droeg ze een grote steen bij in de setwinst.

Dat derde sets niet zo ons ding zijn dit seizoen, is wel duidelijk. We begonnen met een enorme valse start. Als snel keken we tegen een fikse achterstand van negen  punten aan. Wout haalde alles uit de kast en wisselde er op los. Dit pakte goed uit, want het tij keerde. Dit keer was het Tessa die een fantastische serveserie inzette. Helaas was het toch Leevoc die na een spannende eindfase aan het langste eind trok.

Vastbesloten om niet weer de wedstrijd uithanden te geven zoals twee weken eerder, stapten we voor de vierde keer het veld in. Het begin van de set verliep moeizaam, maar al snel begonnen Mandy en Angela rake klappen uit te delen. Toen Githe zelfs met een headshot wist te scoren was het einde wedstrijd voor Leevoc.

Een 4-0 overwinning was natuurlijk iets waar we van hadden gedroomd, maar ook met deze mooie 3-1 overwinning zijn we tevreden. Volgende week spelen we op nieuw tegen Leeuwarden. Deze keer is het VCO58 waar we een appeltje mee gaan schillen!

gh @ VoV, verslag van Donitas Dames 3. Foto Rudy van ’t Rood.