Vizier op volleybal

 

Eerste verlies dames Twente 05

Gisteren speelde Twente 05 dames 1 de uitwedstrijd tegen kampioenskandidaat Utrecht. Tenminste, voor de wedstrijd gaf Utrecht zelf duidelijk aan voor het kampioenschap te gaan. Twente 05 wist dat ze  daardoor een stapje harder moesten lopen, maar konden vrijuit spelen omdat ze al twee winst partijen op zak hadden.

Trainer coach Michel Schoppmann van Twente 05: “We speelden tot aan de 12-16 voorsprong in de eerste set een controlerende wedstrijd. Vrijuit, goed spel, goede servedruk en weinig fouten. Vanaf dat moment kwam de klad erin en moesten we omschakelen naar werkvolleybal. We verloren deze set met 25-19.”

“Utrecht wist ons het grootste deel van de wedstrijd met hun serve onder druk te zetten. Niet de moeilijkste, maar wel geplaatst en op speelsters die minder in de wedstrijd zaten. We waren daardoor genoodzaakt steeds aanpassingen te doen, opschuiven en spelen met de mogelijkheden die we in het achterveld hadden. Door afwezigheid en een blessure van de passer lopers hadden we weinig wisselmogelijkheden op deze positie. Diagonaalspeelsters en middens moesten daardoor tijdelijk op de passer loper positie spelen. Dat koste de nodige energie en de nodige punten. Tel daarbij de vele eigen fouten op en je weet dat je een lastige wedstrijd krijgt.”

“We wisten de derde set nog wel door werklust voor ons te beslissen (22-25) en Utrecht het eerste verliespunt te bezorgen en hadden dus toch het hele eind niet voor niets gereden. De tweede en vierde set gingen kansloos verloren (25-14 en 25-15). Niet omdat Utrecht groots speelde maar meer omdat wij een off day hadden en niet ons normale niveau haalden.” aldus Michel.