Eerste winst voor Peelpush dames 2

VoV, 17-10-2017. 4:48 uur.  Afgelopen zaterdag stond Scylla Dames 1, thuis om 14:00 uur, op het wedstrijd programma van Peelpush dames 2. Scylla, dat 9e op de ranglijst stond en Peelpush,  dat na de nederlaag op Sliedrecht helaas 12e stond. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden. Deze keer ging Maud Coolen uit dames 3 mee om de taak als spelverdeelster in te vullen.

De eerste set begon moeizaam door veel pass en servefouten. Op een stand van 10-11 achter, serveerde Loes een serie en kwamen we al snel op een 16-11 voorsprong. Door degelijk spel in de eindfase van de set werd dan toch nog gewonnen met 25-18.

Met Lynn gewisseld voor Guusje op de buitenkant startte we de tweede set een stuk scherper. Door een prima serviceserie van Maud kwamen we al snel op een 4-0 voorsprong. Met een 7-2 voorsprong kregen we een mindere fase en kwamen we op een 7-8 achterstand. Door ons zelf te herpakken kwamen we weer op een 19-15 voorsprong. Door een subtiel lobballetje van Liselotte in het centrum en een mooie ace van Ayla wonnen we dan ook de 2e set en dus stond het 2-0 in sets. Nu kwam de overwinning wel steeds meer dichterbij.

In de derde set kwam Lynn erin voor Sanne. Op de stand van 9-3 in ons voordeel had Mirna een geweldig kill – block. Doordat we veel overtuiging en degelijk spel toonden, werd op een stand van 13-6 dan ook de eerste time-out aangevraagd aan de kant van Scylla. Dat bleek echter aan de late kant! Alles lukte bij ons en we speelden de set dan ook netjes uit. Met een stand van 25-17 was de 3e set dan ook in onze handen!

De vierde set had een ander verloop dan alle andere. Lynn werd weer terug gewisseld voor Sanne. Door verlies aan concentratie en minder overtuiging in onder andere de pass liepen we gedurende de set achter feiten aan. We konden ons ook niet herpakken en verloren  met 19-25.

Toch is de eerste overwinning van het seizoen een feit! We konden dan ook weer het welbekende tokliedje zingen. Volgende week zaterdag reizen we af naar Nieuwendijk om daar tegen Voltena Dames 1 te spelen!  Alle support is welkom!

gh @ VoV, verslag door Eke Denessen, foto via Peelpush.