Eindelijk winst voor Zaanstad D1

VoV, 14-11-2017. 15:40 uur.  Na een aantal teleurstellende weken waarin we weinig punten wisten te behalen was het zaterdag 11 november eindelijk zo ver: EINDELIJK WINST!

Ondanks een aantal zieken hebben we deze week goed getraind. Alle zieken zijn weer een beetje hersteld, we missen alleen Rosa die met koorts in bed ligt. We starten de wedstrijd met Masja, Jirrin, Lisa, Tessa, Mirjam, Bente en natuurlijk Lara op de liberopositie. We schieten goed uit de startblokken en weten de hele set een voorsprong vast te houden. VollinGo staat vanaf het begin passend onder druk en het lukt ze niet hun beste aanvalsters te bereiken. We winnen de set met 25-17!

Na deze vliegende start gaat er iets mis. VollinGo geeft wat extra gas en wij maken veel fouten. Fiona komt in het veld voor Mirjam, Kayleigh even voor Tessa, maar het lukt ons niet de rollen om te draaien. Laten we deze set heel snel vergeten, met maar 10 punten op ons scorebord wordt deze set beslist door VollinGo.

De derde set weten we ons gelukkig te herpakken. Fiona weet het de tegenstander zwaar te maken met een moeilijke serveserie en aan het net wordt bal na bal geblokkeerd. Ook weten de aanvallers, met Jirrin en tessa voorop, weer de blokkering te vermijden en er worden prachtige ballen gescoord. We winnen met 25-20.

De laatste set weten we deze lijn door te trekken. Even is er wat onrust in de passlijn aan onze kant, maar daar weet Giulia met een rondje in het achterveld weer rust te brengen. We halen de laatste set binnen met 25-15. Wat is het fijn om weer een wedstrijd te winnen!

Zaterdag spelen we thuis in De Koog tegen Scylla, dat wordt een belangrijke wedstrijd, wie komt ons aanmoedigen?