Fouten in klimaatbeheer bij VCV en in …….

VoV, 16-10-2017. 6:51 uur . VCV uit Varsseveld heeft een installatiebedrijf gespecialiseerd in klimaatbeheer als  trotse hoofdsponsor, maar het klimaat in de sporthal van VCV bleek zaterdag op verschillende gebieden niet in orde.

De hal was erg warm met veel vocht in de lucht. Dit resulteerde in veel zweet dat met name door de shirts van de Dash speelsters niet goed kon worden afgevoerd. Hierdoor ontstonden er in de loop van de wedstrijd veel gevaarlijke natte plekken op het veld en lag het spel erg vaak stil om de vloer droog te dweilen om voor een veilige speelvloer te zorgen.

Naast dit probleem, dat mogelijk eens bekeken kan worden door de hoofdsponsor, bleek het publiek van het thuisspelende team voor een uitermate onsportief sportklimaat te zorgen met uiterst onsportieve reacties en opmerkingen. Ook de speelsters van VCV bleven helaas ook niet klimaatneutraal op dit gebied en deden zelf ook een duit in het zakje.

Gelukkig wist het goed leidende scheidsrechtersduo de jonge speelsters van VCV uit te leggen dat de gevaarzetting van een gladde vloer niet kon worden gezien als tijdrekken, iets wat overigens in het volleybal sowieso niet ter zake doet en al helemaal niet als spel ophouden. Een veilig sportklimaat is immers toch wel gewenst.

Maar goed, genoeg over het klimaat! Daar zal de sponsor vast wel wat aan kunnen doen in het vervolg. De vloer van het achterste veld in de sporthal is in ieder geval weer zo schoon dat ie glimt!

De wedstrijd tussen VCV uit Varsseveld en Dash uit Vorden wordt door sommigen weliswaar hoopvol betiteld als een soort beladen derby, maar had uiteindelijk qua onderhuidse beleving niet veel meer dan een gewone eerste divisie wedstrijd.

Het spelbeeld was erg wisselvallig, wat met name door het eigen niveau van de bezoekers uit Vorden veroorzaakt werd. Dash won de eerste twee sets met 21-25 en 20-25 na eerst een achterstand van vijf in de eerste en acht punten in de tweede opgelopen te hebben. Deze achterstanden werden steeds opgelopen door een te hoge eigen foutenlast. Zodra het eigen spel en niveau wel werd gehaald was het krachtsverschil tussen beide teams direct duidelijk en verdween de achterstand als sneeuw voor de zon.

De wisselvalligheid in het eigen spel speelde Dash in de derde set opnieuw parten, dit keer werd een voorsprong van vier punten opgebouwd en weer weggegeven om vervolgens weer tegen een achterstand van drie punten aan te kijken. Toen op 21-21 het gat weer gedicht was slopen er opnieuw te veel onnodige fouten in het spel van de dames uit Vorden waardoor de thuisploeg de set in de schoot geworpen kreeg met 25-22.

De dames van Dash grossierden vervolgens in de vierde set van de, zoals ze dat in tennis noemen, unforced errors en stonden op een gegeven moment zelfs tegen een 16-7 achterstand aan te kijken. Echter was de wisselvalligheid in deze wedstrijd zo groot, dat er vervolgens een periode aanbrak waarin de foutenlast wegviel aan Vordense kant en dat de bezoekers duidelijk lieten zien de betere partij te zijn. Dash sloeg het gat van negen punten dicht om vervolgens op 23-23 gelijk te komen. In plaats van door te drukken en de vierde set en daarmee de wedstrijd naar krachtsverhouding in een terechte 1-3 overwinning te beslissen, was het de thuisploeg die met 27-25 wat gelukkig een vijfde set afdwong.

De vijfde set begon Dash opnieuw met een te hoge eigen foutenlast waardoor er direct een 5-1 achterstand op het bord stond. Ondanks opnieuw een opleving kon de achterstand niet meer omgekeerd worden en moest de vijfde set in Varsseveld achtergelaten worden, 3-2.

Dash trainer/coach Tjarko Muis baalde van de misgelopen overwinning, maar zag ook positieve dingen. “Ons spel liep vandaag op een aantal vlakken niet, dat kan nou eenmaal gebeuren. Ik heb veel strijd en energie gezien, dat is erg positief. Als het niet lekker loopt, dan is dat de enige goede manier om toch de strijd aan te gaan.”

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Tjoba uit Klazienaveen op het programma. Een promovendus die het aardig doet voor een nieuwkomer. Absoluut een tegenstander om niet te onderschatten voor Dash dat ondanks de nederlaag nog keurig op een onverwacht hoge derde plek op de ranglijst staat.

gh @ VoV, verslag door Dash dames 1, Foto Herman van der Wal.