Geen setverlies in gelaten duel WVC D1

VoV, 16-10-2017. 10:12 uur. Dit weekend stond voor de dames uit Wierden een uitwedstrijd in Veenendaal op het programma. Zaterdag 14 oktober om 16.30 uur zou tussen VCV Veenendaal D1 en WVC Volley D1 de vierde wedstrijd van dit seizoen starten. De voltallige selectie bestaande uit twaalf speelsters moest het opnemen tegen de acht speelsters van VCV. Aan Wierdense kant werd gestart met Loes Boone, Lisette Ottenschot, Willeke Bon, Daphne Honigh, Marlon Voortman, Marlijne ter Avest en Kira Schorn.

De set werd gelaten begonnen. De dames uit Wierden begonnen niet scherp, maar konden VCV tot 8-8 wel bijblijven. De dames uit Veenendaal wisten gebruik te maken van de onoplettendheid van WVC. Ze bouwden hun voorsprong uit naar 12-9, waardoor trainer Frank van den Noort gedwongen werd om een time-out te nemen. Onder druk zetten, eigen spel spelen en dingen goed doen, waren de opdrachten. De time-out haalde niet uit wat er gehoopt werd, waardoor Ruth Jansen voor Willeke Bon werd ingebracht.

WVC kroop dichterbij, maar kwam niet verder dan 15-12. Van den Noort besloot om een veel gebruikte en succesvolle wissel toe te passen. Leonie van den Noort kwam voor Marlijne ter Avest op serve in het veld. De tellers in Veenendaal waren dusdanig van slag dat het spel een aantal minuten stil lag, voordat Leonie kon gaan serveren. Van 15-12 achter werd er naar 15-20 geserveerd. De dames uit Wierden konden dankzij een ijzersterke serveserie weer ademhalen en maakten de set af met 19-25.

De tweede set mocht Ruth Jansen blijven staan op de buitenkant. WVC Volley wist wat er moest gebeuren om de set te winnen. Meer werd er ook niet gegeven. Vanaf 5-5 namen de Wierdense dames een voorsprong en die werd niet meer weggegeven. Dit resulteerde in 18-25 in de tweede set.

De derde set werd er scherper gestart. Al snel stond er een 1-6 voorsprong op het scorebord in het voordeel van Wierden. De coach aan Veenendaalse kant werd gedwongen een time-out te nemen. Bij een 4-10 voorsprong werd er door VCV een nieuwe spelverdeelster ingebracht, maar ook zij kon het tij niet keren. Frank kon hierdoor een dubbele wissel toepassen bij de stand van 7-12. Eline Vunderink en Femke ter Harmsel mochten het veld betreden.

Zij wisten met de overige speelsters de voorsprong verder uit te breiden naar 7 punten (10-17). Op 16-22 stopte de scorereeks aan Wierdense kant. Er werden ballen geketst en niet afgemaakt. Van den Noort nam een time-out en motiveerde zijn speelster om ook de derde set binnen te halen. Op 19-24 leek het een eitje voor WVC Volley, maar de bal kwam niet aan de grond. Loes Boone en Lisette Ottenschot werden door de trainer alweer in paraatheid gebracht, maar op dat moment wist Eline Vunderink met een killblock een einde te maken aan de derde set. Met 22-25 werd de derde set binnengehaald.

De laatste set werd er gestart met Leonie van den Noort, Ruth Jansen, Marlijne ter Avest, Marlon Voortman, Lisette Ottenschot en Loes Boone. Op 0-0 werd er door de 1e scheidsrechter een gele kaart uitgedeeld. Frank van den Noort vond het nodig om het spel op te houden door te laat zijn opstellingsbriefje in te leveren. Een nogal overdreven reactie, aangezien Frank van den Noort normaal de luxe heeft om deze taken door te schuiven naar zijn assistent, maar die voorlopig afwezig is door een operatie.

WVC leek sterk te starten door direct met een sterke serveserie een 0-3 voorsprong op het scorebord te zetten. Dit zakte echter al snel in. VCV hield tot 16-16 een voorsprong van 1 à 2 punten vast. Wierden nam toen echter de touwtjes weer in handen. Wederom kwam Leonie van den Noort aan de serve wat de nodige punten opleverde. Ook wist spelverdeelster Loes Boone de blokkering van VCV weg te spelen waardoor Lisette Ottenschot vrij kon scoren.

WVC Volley wilde het afronden en deed dit gelaten met een 18-25 overwinning in de laatste set. Ook deze week trokken de dames uit Wierden dus aan het langste eind en konden ze met vijf punten naar huis. Hierdoor staan ze met 19 punten uit drie  wedstrijden 6 punten los van de nummer twee in de tweede divisie Apollo 8 DS2.

Aankomende zaterdag spelen de dames uit Wierden thuis om 13.30 in Sporthal ’t Dikken tegen VV Alterno DS3 die momenteel op een tiende plaats staan.

gh @ VoV, verslag WVC Dames 1 via Femke Boone. Foto Jan van den Noort.