Hands-Up / VVC-Vught wint weer

VoV, 22-01-2019. 5:45 uur. Afgelopen zaterdag was het weer eens sporthal de Run in Berlicum die het toneel was voor een thuiswedstrijd van de dames van Hands-Up / VVC-Vught. Tegenstander was het team van Sliedrecht Sport 3, een soort van angstgegner voor onze dames. Vooral in de uitwedstrijd, waarin bleek dat spelen op vrijdagavond niet echt ons ding is. En omdat iedereen er van overtuigd was dat het beter moest en dat dit ook mogelijk was, waren we er op gebrand dit keer een goed resultaat tegen Sliedrecht te halen. Zeker met de opgaande lijn van de laatste wedstrijden in het achterhoofd.

En vanaf het begin van de 1e set lieten onze dames er geen twijfel over bestaan was de doelstelling van de middag was. Vanaf de eerste service werd er met risico geserveerd, niet altijd goed, maar dat is inherent aan risicovol serveren. Maar goed genoeg om de passers van Sliedrecht onder druk te zetten. Dit resulteerde er in dat er al snel een voorsprong werd genomen die niet meer werd afgestaan. En met 25-21 was de eerste set dan ook voor ons.

In set 2 was het in de eerste helft van de set Sliedrecht dit het betere van het spel had. Halfweg de set stond het dan ook 14-11 voor de gasten. Een time-out zorgde er echter voor dat het momentum weer bij ons kwam te liggen. De servicedruk ging omhoog, wat er in resulteerde dat de achterstand in no-time werd omgezet in een voorsprong. Het leek wel of onze dames vleugels hadden gekregen want Sliedrecht kwam er niet meer aan te pas en met 25-17 was de 2-0 een feit.

Vanaf dat moment was het Hands-Up/VVC-Vught die de wedstrijd dicteerde. Door de servicedruk werden de aanvallen van Sliedrecht te voorspelbaar. Bij onze dames stond de blokkering als een huis. En met Sanne, die liet zien wat spelen als libero inhoud, kwam Sliedrecht maar moeilijk tot scoren. En omdat Lisanne op de diagonaal ook niet meer te stoppen was, kon er aan onze kant naar hartenlust gevarieerd worden aangevallen. De tegenstander werd er moedeloos van. En nadat de 3e set ook met 25-17 winnend werd afgesloten, gingen de kopjes aan de overkant van het net helemaal hangen.

In de 4e set probeerde Sliedrecht het nog wel. Ze stonden zelfs nog even een paar punten voor. Maar toen ook die voorsprong was verdwenen was het verzet helemaal gebroken. En na het zoveelste goede blok was het met 25-19 einde wedstrijd en konden we de 4-0 noteren en vijf punten op ons conto bijschrijven.

Waren we een maand geleden nog kandidaat voor rechtstreekse degradatie, de overwinningen in de laatste drie wedstrijden hebben er voor gezorgd dat we ons woordje kunnen meespreken in de middenmoot. En mogelijk dat de opgaande lijn kan worden vastgehouden zodat we komende zaterdag in en bij Meerkerk, de huidige nummer 2, ook wat punten kunnen wegkapen.

gh @ VoV, verslag door Bert Maas, Hands – Up / VVC Vught dames 1. Foto Rudy van ’t Rood.