IMS/Voltena pakt puntje vs Peelpush

VoV, 12-12-2018. 4:48 uur. Er was afgelopen zaterdag weer een spannende wedstrijd te zien in de Werkendamse sporthal De Crosser. Peelpush D1 komt uit de eredivisie en staat boven IMS/Voltena in de competitie. Weer een leuke uitdaging voor de Werkendamse meiden.

Nadat IMS/Voltena D1 vorige week tegen Peelpush D1 mocht spelen voor een plek bij de top 8 in de beker, kwamen de twee teams elkaar dit weekend tegen tijdens een reguliere competitie wedstrijd. Het verlies van vorige week wilde IMS/Voltena natuurlijk omzetten in winst. Helaas lukte dat net niet en eindigde de wedstrijd in een 2-3 in het voordeel van Peelpush D1.

De wedstrijd begon moeizaam voor de meiden uit Werkendam. Peelpush zette flinke servicedruk neer, waardoor IMS/Voltena moeizaam de pass kon brengen. Ook ontbrak scherpte aan het net waardoor onnodig balletjes vielen. Dit leverde gedurende de gehele set een voorsprong voor Peelpush op, wat niet meer omgedraaid werd. (20-25)

Door Hannah van Esch in te brengen, kwam bij IMS/Voltena al iets meer rust in de pass. Mooie passjes van haar en Britt den Haan zorgden ervoor dat Emi van Driel goed kon dreigen aan het net en daardoor ze de aanval beter in stelling kon brengen. Maar de delegatie van Peelpush liet zich nog niet opzij zetten. (22-25)

In de 3de set begon IMS/Voltena sterk. Opdracht was om meer servicedruk te brengen en Lynn van Mill liet dit direct zien. Zij serveerde IMS/Voltena naar een lekkere 5-0 voorsprong. Nu lag de druk bij Peelpush en die heeft IMS/Voltena daar gehouden. Met creatieve combinaties met Raïsa Schoon werd deze voorsprong vastgehouden en zelfs uitgebreid. (25-16)

Dit hield IMS/Voltena ook de 4de set goed vast. De meiden vulden elkaar weer goed aan en de servicedruk bleef hoog. Maxime van As werd ingebracht om het midden te versterken en pakte direct samen met Sarah van Esch en Emi van Driel een paar mooie blokpunten mee. Met 24-21 op het scorebord moest IMS/Voltena toch nog toelaten dat Peelpush 2 puntjes dichterbij kwam. Maar dan weet Lynn van Mill met een harde aanval de set voor IMS/Voltena binnen te halen.  (25-23)

Dit betekende dus een beslissende 5de set. Er werd hard om de punten gestreden. maar mede door knap wisselbeleid bij Peelpush, waarmee hun goede middenaanvaller continu aan het net bleef staan, trokken de meiden uit Werkendam ondanks hard werken, net aan het kortste eind. (12-15)

IMS/Voltena D1 heeft tegen de koploper in de Topdivisie echt mooie dingen laten zien en dit betekent veel goeds voor de wedstrijd van volgende week. Op 15 december staat de uitwedstrijd tegen VOCASA D1 (Nijmegen) op het programma. Kom ons dus vooral aanmoedigen!

De wedstrijdbal werd aangeboden door: Cornet Groep. Onze dank daarvoor.

gh @ VoV, verslag door Mexime van Driel, foto Maurice van Ass.