IMS / Voltena wint thriller van VCN D1

VoV, 23-01-2019. 10:04 uur. Afgelopen weekend kwam Laudame Financials VCN dames 1 op bezoek in Werkendam. Een spannende wedstrijd die eindigde in een 3-1 winst voor IMS/Voltena dames 1. Hiermee hebben ze een plek in het linker rijtje in de competitie bemachtigd.

Beide teams waren gebrand om te winnen. Dit was vanaf punt 1 te zien. IMS/Voltena startte goed. Er waren veel variaties in het spel, mooie verdedigende acties en services aan beide kanten te zien. De dames uit Werkendam keken gedurende de eerste set tegen een kleine achterstand aan, maar door het gevarieerde spel en vechtlust aan de kant van IMS/Voltena werd deze set alsnog gewonnen (25-22).

De tweede set had hetzelfde spelverloop. Ondanks dat IMS/Voltena niet de gehele set de overhand had wisten de meiden, ondanks de spannende stand, de rust te behouden. Het publiek deed enthousiast mee en genoot van het spel van IMS/Voltena. Weer wist IMS/Voltena de set winnend af te sluiten (25-23).

Nu natuurlijk de taak voor IMS/Voltena om de derde set ook te winnen en er met 3-0 winst vandoor te gaan. VCN dames 1 gaf zich alleen niet zomaar gewonnen. Door een paar foutjes aan de kant van de thuisploeg kwam VCN op een 11-18 voorsprong. IMS/Voltena pakte de draad weer op. Goede passes, mooie verdedigingen en creatief spel zorgde ervoor dat de meiden uit Werkendam weer bij kwamen. Helaas werd er deze set net aan het korte eind getrokken (23-25).

Er moest een vierde set gespeeld worden. IMS/Voltena hield na een ‘thriller’ set alle punten in huis. Na weer een achterstand van 7 punten (12-19) wist IMS/Voltena de set alsnog te pakken. Er werd echt karakter getoond aan beide kanten. De set eindigde uiteindelijk met een stand van 26-24.

De eerste thuiswedstrijd van 2019 is goed verlopen voor IMS/Voltena dames 1. De meiden hebben goed spel laten zien en staan nu 5e in de competitie. Aankomende zaterdag spelen ze uit tegen VV Utrecht dames 1. Kom de meiden daar naar de overwinning toejuichen om 20:00 in Galgenwaard sportcentrum.

gh @ VoV. Verslag door Mexime van Driel. Foto Ron Dekker.