Kalinko D1 pakt hele belangrijke punten

VoV, 25-03-2019. 6:15 uur. Zaterdag 23 maart was het weer zo ver. Kalinko Dames 1 speelde thuis in de Houtrust tegen Irene Dames 1. Een hele belangrijke wedstrijd! Irene stond met één wedstrijd minder op de tiende plaats. Wij op de zevende plaats, met zes punten voor op Irene. Hiermee konden we onszelf dus nog een stukje veiliger stellen. Ook voor Irene hing er heel wat vanaf.

De eerste set startten we met Kirsten als dia, Lisan als spelverdeler, Suzanne en Iris als passer lopers, Sanne en Quincy als middens en Larissa als libero in de basis. Helaas gingen we niet goed van start. We maakten veel servicefouten. Irene sloeg veel ballen via de blokkering, die de verdediging niet kon verwerken. Aanvallend was de foutenlast ook hoog. De wissels van Lana voor Sanne, Angjeny voor Iris en Amy voor Kirsten mochten helaas niet baten. De beleving en overtuiging miste. De eerste set ging dan ook verloren met 17-25.

De tweede set moest er wat gaan veranderen. Angjeny startte nu op de buiten positie in de plaats van Iris en de rest van de opstelling was zoals de start van de eerste set. We begonnen de set direct met een ander gevoel. Er was meer geloof, meer beleving en meer plezier. De aanvalsballen die eerder fout gingen werden nu ingeslagen. De servicefouten van de eerst set werden nu omgezet tot servicepunten. Maar ook Irene werkte hard. Vooral verdedigend bleken zij een sterke opponent. Toch hebben we geen moment getwijfeld dat we deze set zouden pakken en wonnen we de set met 25-21.

Vol enthousiasme en vuur gingen we ook de derde set in. De startopstelling bleef gelijk aan set twee. Iris kwam er regelmatig voor de service en een rondje achterin in en dan Suzanne weer voor de harde aanval aan het net. Verdedigend stonden we sterk te spelen en servicefouten leken verleden tijd. De flow zat er goed in. Bij lange rally’s, en daar waren er nogal wat van, trokken we veelal aan het langste eind. De set werd gewonnen met 25-19.

Alsof we nog niet overtuigend genoeg gewonnen hadden in de derde set, werd er nog een tandje bijgeschakeld in de vierde set. We hadden plezier, werkten hard voor elkaar en sleepten zo een heleboel punten binnen. De pass lag stabiel, Lana maakten een aantal mooie killblocks, Angjeny en Iris sloegen de ballen hard binnen en Lisan verdeelde het spel slim. We kwamen op een comfortabele voorsprong. Een voorsprong die alleen maar groter werd en eindigde in 25-15 winst. En daarmee werd de wedstrijd gewonnen met 3-1! Vier hele belangrijke punten!

We hebben hele goede zaken gedaan, want mede door de andere uitslagen in de competitie staan we nu iets stabieler zevende, met 44 punten en nog twee wedstrijden te gaan. Een klein gat met de nummers 8 t/m 10 is geslagen. Maar het is zaak om dit voort te zetten in de volgende wedstrijd, want helemaal veilig zijn we nog niet. Volgende week hebben we geen wedstrijd. We gaan hard trainen voor de wedstrijd op 6 april om 16.30u tegen PDK Huizen D2, thuis in de Houtrust. Zullen we de vijfde wedstrijd op rij gaan winnen? Wees erbij en je zult het meemaken!

gh @ VoV, verslag door Larissa Masselink, Kalinko Dames 1. Foto John van Geenen.