Kalinko Dames 1 wint in Houten

VoV, 11-11-2019. 7:54 uur. Na een mindere wedstrijd van vorige week was Kalinko Dames 1 er nu uiteraard op gebrand om de wedstrijd tegen Taurus D1 in Sporthal de Kruisboog in Houten te winnen. In de basis Kirsten Moll, Amy Christoffels, Sharon Vis, Lisa van der Gevel, Iris Verheul, Lisan Cosman en op de libero positie Larissa Masselink.

Helaas werd de wedstrijd direct begonnen met een flinke achterstand van 6-0 waardoor coach Ans de Graag zich direct genoodzaakt zag een time-out te nemen echter met onvoldoende effect: Taurus wist de stand naar 10-1 te brengen tegen een zeer onvoldoende spelend Kalinko. Ondanks dat er halverwege de set toch nog wat punten door Kalinko werden gemaakt wisten de Scheveningers niet het gebruikelijke niveau neer te zetten en zo won Taurus de eerste set met 25-20.

In de 2e set werd Rianne van der Stelt gewisseld voor Lisa van de Gevel. De set startte scherp en met een goed blok kwam Kalinko zelfs voor te staan met 7-10. Helaas wisten de meiden van Taurus veel ballen van de grond te houden en kwamen ze snel terug, wat de stand omkeerde naar 16-14 voorsprong voor Taurus.

Gelukkig voor Kalinko verhoogde Taurus haar eigen foutenlast. Bij een achterstand van 19-15 werden Angie Tolentino en Marit Boom erin gewisseld en Boom weet met haar goede service de stand naar 22-20 terug te brengen; Kalinko komt zo dichterbij. Na een huiveringwekkende finale van de set weet Kalinko de 2e set te winnen met een eindstand van 28-30!!!

De 3e set start met dezelfde opstelling als de 2e set. Kalinko en Taurus gaan lang gelijk op en Kalinko laat alweer iets beter spel zien. Met een mooie service reeks van Van der Stelt loopt Kalinko uit naar 16-21 waarna een eerste time-out wordt genomen door de coach van Taurus. Bij 18-21 neemt ook Kalinko coach De Graag haar time-out. Tolentino maakt hierna 18-22 en serveert hierna nog twee keer een ace. Kalinko wint uiteindelijk de 3e set met 18-25.

De 4e set start Kalinko met zelfde zeven speelsters: never change a winning team. Zoals eigenlijk al de hele wedstrijd laten de dames niet hun niveau zien en komen achter te staan met 7-4. Cosman wordt er weer ingewisseld, maar Kalinko krijgt geen grip op het spel. Bij 9-4 neemt De Graag een time-out zonder resultaat: Taurus behoudt haar grote voorsprong. De dames van Kalinko geven gelukkig niet op en met wat mooie aanvallen en prikballen weten zijn terug te komen. Maar ook Taurus blijft doorpakken en weet weer voor te komen met 16-14, waarna een 2e time-out aan Kalinko zijde.

Het Tauruspubliek en de wisselspelers juichen hard mee met hun team maar de eerste service van Taurus valt buiten de lijn net als de volgende bal waardoor Kalinko opklimt naar 18-16. Kalinko pakt hierna door en het wordt 20-20, 21-21.. Wordt het net zo spannend als 2e set? Taurus zet er een tandje bij wat resulteert in een stand van 23-21. Het wordt 23-23, 24-24, 24-25 voor Kalinko en dan slaat Taurus haar laatste bal uit wat betekent een 1-3 winst voor de dames van Kalinko!!!

Ondanks het tegenvallende niveau zijn de Kalinko dames erg blij met deze winst. Aanstaande zaterdag heten de Kalinko dames u om 16:30 uur van harte welkom: thuis in Sporthal Houtrust, Laan van Poot 22 in Den Haag tegen NVC D1.

gh @ VoV, verslag en foto van / via Lisan Cosman, Kalinko Dames 1.