Kalinko pakt twee sets tegen VVU D2

VoV, 19-11-2018. 9:34 uur.  Op zaterdag 17 november speelden wij na 2 weken rust weer een uitwedstrijd tegen Utrecht D2. Als je naar de ranglijst keek, beloofde het een spannende wedstrijd te worden.

Na een kleine vertraging begonnen wij de wedstrijd helaas zonder Manijn (huwelijksreis) en Cristal (blessure) met de volgende basis: Lisan, Amy, Quincy, Lana, Larissa, Suzanne en Iris. De eerste set had Utrecht veel service druk, waardoor wij de pass niet onder controle kregen en zelf boden we geen service druk. De set eindige met duidelijke cijfers in 8-25 voor Utrecht.

De tweede set begonnen wij met veel service druk en hielden steeds een voorsprong van twee á drie punten. En daarmee lieten we zien dat we terug in de wedstrijd waren. We wonnen deze set met 25-22.

In de derde set hadden wij een vliegende start met de service van Lisan tot 8-1 voorsprong. Ondanks mooie service series kwam Utrecht steeds dichterbij. Gedurende de set werden er wat dubieuze keuzes gemaakt door de arbitrage, waardoor er ook een rode kaart werd uitgedeeld aan Kalinko. Hierdoor raakten we uit de flow en kon Utrecht hier van profiteren door de set met 19-25 te pakken.

In de vierde set gaven we nog niet op. We begonnen met goede service druk en hierdoor zetten we Utrecht onder druk. We hielden een grote voorsprong lang vast en kwamen niet meer in gevaar. We wonnen de set met 25-16.

In de vijfde set ging het tot 6-6 gelijk op en bij 6-8 wisselde we van helft. Het bleef spannend tot het einde maar konden de set niet onze kant op trekken. We verloren de set met 13-15 en zo ook de wedstrijd met 2-3. Toch hebben we twee sets kunnen pakken en laten zien wat we kunnen, nu gaan we dat door trekken volgende week om half vijf tegen woerden.

gh @ VoV, verslag door Sanne van Rijn, Kalinko Dames 1.