Kleine verschillen bij Longa II

Op zaterdag 11 februari speelde Longa’59 II de thuiswedstrijd tegen Rivo2 uit Rijssen. Deze ploeg  staat onderaan, het was dus zeker zaak voor ons om deze wedstrijd te winnen. Gecoacht werd er door Jos Holweg. In de voorbespreking werd vooral de nadruk gelegd op dat we de tegenstanders niet moesten onderschatten en dat we ons eigen spelletje moesten spelen.

De eerste set begon Rivo met de opslag. De punten liepen erg gelijk op, waardoor de eerste set al meteen erg spannend was. Na het achttiende punt scoorde Rivo een serie en nam afstand. We kregen het verschil niet meer van de bordjes en deze set ging met 23-25 naar de gasten uit Rijssen.

De tweede set begonnen we meteen erg actief. Misschien hadden we ze dan toch onbewust onderschat ondanks dat we wisten dat we er hard voor moesten vechten. Het liep het weer erg gelijk op, de punten gingen heen en weer. Tot en met de laatste punten was de spanning hoog. Deze set werd uiteindelijk door ons met 26-24 gewonnen.

Het stond 1-1 in sets. Het zou nu moeten gebeuren. De teams waren in het begin, net als in de voorgaande sets, aan elkaar gewaagd. Totdat we met een paar sterke opslagbeurten de tegenstander onder druk konden zetten en we een grote voorsprong namen. Deze gaven we niet meer weg  en we  wonnen met 25-20.

Als we er geen vijfsetter van wilden maken zouden we de vierde set ook moeten winnen. Ook in deze set zat de spanning er goed in. Vooral toen de laatste paar punten werden gespeeld, er werd  nog gewisseld en gelukkig werd het 25-23 voor ons.

We zijn tevreden met het eindresultaat van 3-1. Het was zeker niet onze beste wedstrijd, maar goed genoeg om een leuk potje volleybal te spelen en deze te winnen.

(Wedstrijdverslag van Korinda Kant, Longa ’59 dames 2)