KP: Overtuigende winst Eurosped bij FAST

VoV, 22-02-2020. 5:11 uur. Het zal wel te maken hebben met carnaval, die ‘verkleedpartij’ bij de uitslagen van de Nevobo. Voor de zoveelste keer dit seizoen werden we zwaar teleurgesteld in hetgeen de Nevobo presenteert op haar site als het gaat om de registratie van Eredivisiewedstrijden. En deze keer was het meteen in de eerste wedstrijd van de Kampioenspoule bij de dames al raak. Geen livescore, niks, zelfs geen uitslag van de partij tussen FAST en Eurosped stond er vanmorgen.

En bij wie dan toch de euvele moed had om op het hoofdje ‘Statistieken’ van deze wedstrijd te klikken kwam als een flits de gedachte op dat het laatste transfernieuws gemist was. Merle Baasdam was topscorer. O, verkeerd verbonden, zij speelt toch voor Set-Up ’65. Daphne Knijff scoorde 8 keer, maar zij maakte toch de overstap naar Zwolle, Carmen Oude Luttikhuis staat er ook nog tussen en haar zus Ilse. We zien het al, het zijn de statistieken van Set-Up ’65 tegen Eurosped van een jaar geleden. Ja, ja, de Nevobo doet ook aan carnaval. Maar wat allejezus knudde zeg, die automatisering voor wat de statistieken en uitslagen betreft.

Laten we ons maar bij hetgeen houden wat er op het veld gebeurde en niet voor extra info bij de Nevobo te rade gaan, dat levert niks op. FAST kon het gisteravond in Gennep niet bolwerken tegen Eurosped. Een stunt bleef uit. Aan de goede afsluitende serie in het reguliere seizoen (9 punten uit 3 wedstrijden) kon geen vervolg gegeven worden. Het werd een 0-3 zege voor de bezoekers uit Vroomshoop via de setstanden 20-25, 14-25 en nogmaals 20-25.

Het begin in de openingsset was tot aan het middendeel gelijk opgaand en aan de vooravond van het feest der zotten wilden beide partijen elkaar helemaal niets cadeau doen. Eurosped liep halverwege de set een handvol punten uit en behield die voorsprong tot het eind.

In de tweede set moest Charlotte Haar, spelverdeelster bij Eurosped geblesseerd van het veld, maar dat was wellicht voor haar collega’s een teken om er nog een schepje bovenop te doen. Het was niet spannend, Eurosped domineerde en haalde de set met een zeer overtuigende 14-25 binnen en bracht de stand zodoende op 0-2.

In de derde set kwam de spanning wel weer terug. Wellicht herinnerde de FAST ploeg zich aan de competitiewedstrijd waarin een 0-2 achterstand kon worden weggewerkt. Eurosped was nu in ieder geval niet van plan om ‘extra uren’ te maken. FAST knokte hard voor de setwinst, kwam aanvankelijk ook op voorsprong (5-2), maar moest in de loop van de set toch haar meerdere in de gasten erkennen. Na 20-23 sloeg Eurosped zich naar de 20-25 setwinst.

Met aanstaande zondag pas de wedstrijd van koploper Sliedrecht Sport in Zwolle staat Eurosped dus in ieder geval één dag bovenaan in de kampioenspoule.

Overigens zijn we wel benieuwd of er dit weekend nog meer uitslagen en statistieken van vorig seizoen voorbijkomen of dat er iemand bij de Nevobo de boel nog weer gaat repareren en de foute verbindingen ongedaan maakt.