Maatwerkers VCN wint in Veenendaal

VoV, 22-10-2018. 12:45 uur.  Een week na de teleurstelling in Kampen, waar een 2-0 voorsprong niet genoeg bleek voor de overwinning, was het zaak om in Veenendaal de punten wel binnen te halen. VCV is het seizoen niet lekker begonnen en dus lagen er kansen om direct afstand te nemen van de degradatiezone.

Voor Maatwerkers VCN begonnen Robert, Joost, Thomas Boerefijn, Cain, Tom, Lucas en Rogier. De eerste set liet een terugkerend probleem zien; het niet geheel scherp aan de wedstrijd beginnen. VCV wist daarbij het midden goed te bedienen en hier had Maatwerkers VCN geen passend antwoord op. Gedurende set kwam de energie van de eerste 2 sets tegen Kampen echter terug en kwam Maatwerkers VCN beter in het spel. Dit leidde tot een spannende slotfase die met 29-27 naar de Capellenaren ging.

De 2e set werd wederom matig begonnen. Ditmaal was Maatwerkers VCN sneller bij de les. De vroege achterstand werd snel ingelopen en VCV wist het ritme van VCN niet te breken; een snelle 25-18 betekende een 2-0 voorsprong voor VCN. Een belangrijk moment, omdat men vorige week ook met solide spel op een 2-0 voorsprong was gekomen en de Capellenaren het daarna lieten lopen. Heel even leek dit weer te gebeuren na wederom een matige start van de set. Echter bleek de 3e set een kopie van de 2e; de vroege achterstand werd snel omgezet in een royale marge en ook deze set werd met 25-18 gewonnen.

Een prima resultaat voor de Capellenaren die, door andere uitslagen in de Topdivisie, momenteel op een 3e plek staan. Voorlopig doet de promovendus het dus meer dan prima! Volgende week staat er een bekerronde op het programma. Hier mag men aantreden in Haarlem tegen Spaarnestad en HLB Van Daal.

gh @ VoV, verslag VCN Heren 1. Foto Jan van den Noort.