Nipte winst Set-Up ’65 D2 in Assen

VoV, 22-01-2018. 10:56 uur. Afgelopen zaterdag zijn we vanuit Ootmarsum naar Assen afgereisd om een mooie pot te volleyballen tegen Sudosa – Desto. Na iets meer dan de helft van de competitie staat het in de top 6 allemaal nog erg dicht bij elkaar, wat een dynamische competitie geeft. Met het Assens dames team op maar een paar punten achter ons, wilden we graag de wedstrijdwinst mee naar huis nemen. Marlies kon helaas niet bij de wedstrijd aanwezig zijn en Fleur kwam ons daarom versterken op het midden, waarvoor dank!

In de eerste set starten we wat lastig op waardoor we in het begin achter de feiten aan liepen, maar al snel werd duidelijk dat de wedstrijd in twee woorden te beschrijven was; serveren en passen. Het team dat de bal aan het net kon leggen, zou het punt binnen slepen. En zo ging het aardig gelijk op tot het getal 20 op het scorebord stond. Tegen het einde van de set wisten we vaker dan de tegenstander een goede pass te brengen en konden we de set winst naar ons toe trekken. (21-25)

De tweede set wisten we met name op het midden de ballen er goed in te slaan. Sudosa -Desto had hun aanvalskracht voornamelijk op de diagonaal liggen en zo ging de set gelijk op. Weer trokken wij aan het langste eind bij de laatste punten van de set en was het tweede wedstrijd punt binnen met een score van 22-25.

Zoals wel vaker het afgelopen seizoen, kwamen we de derde set een beetje in een dipje. De aanval liep niet zoals we wilden en vooral serverend wisten we niet meer de druk te leveren. De dames uit Assen kregen ons steeds meer onder controle en wisten hard te scoren via hun buitenkanten. Met 25-17 werd de derde set afgerond.

De vierde set, tja…. Daar kunnen we het beter niet over hebben. De eindstand van 25-11 zegt al genoeg volgens mij. Waar Assen de druk wat extra opvoerde, kwam er bij ons niks meer van de grond.

Om toch nog de wedstrijd met winst af te kunnen sluiten, moesten we alles omgooien. Serveren met risico, aanvallen alsof het je laatste punt is en ook in de opstelling werd het nodige gewisseld. Vanuit enkele punten achterstand konden we de kant-wissel toch nog met een voorsprong (7-8) in gaan. Vastbesloten om dit laatste wedstrijdpunt binnen te halen gingen we verder. Een foutieve wissel op 10-13 koste ons een kaart en de serve, en met de wedstrijdwinst binnen handbereik werd de focus gelijk weer op de wedstrijd gelegd. Met 13-15 als eindstand, hebben we toch nog drie wedstrijdpunten meegenomen naar Ootmarsum.

Aankomende week moeten we tegen de nummer 2 en  buren uit Tubbergen. Hierbij kunnen we al jullie support gebruiken en we zien jullie dan ook graag terug in de Schalm om 15.00 uur voor een (hopelijk) spectaculaire wedstrijd. Tot zaterdag!!

gh @ VoV, verslag van Ilse Kamphuis. Springendal Set-Up ’65 Dames 2. Foto Jan van den Noort.