Opnieuw geen winst voor Energo

Tegen het tegen degradatie vechtende Peelpush2 leed de Beerse formatie haar vierde nederlaag op rij. Vooraf had men goede hoop om juist tegen de ploeg waar de laatste jaren mooie spannende wedstrijden tegen werden gespeeld  de negatieve reeks de doorbreken maar  de Limburgse ploeg was in de nieuwe sporthal van Meijel de sterkste en won met 3-1. Slechts vier punten zijn er behaald de laatste vier wedstrijden wat een val op de ranglijst betekent naar de zesde plek.

In de eerste set nam Peelpush meteen afstand, met een goede serve werd Energo onder druk gezet en doordat aanvallend de Beerse ploeg te weining liet zien ging de eerste set met 21-25 naar Peelpush, dat in de tweede set meteen op dezelfde wijze doorging. Binnen een mum van tijd was het  13-4 voor de thuisploeg en leek de tweede set gelopen. Echter, Sanne van Sambeek gebruikte haar servebeurt om Energo weer terug te brengen in de wedstrijd tot 14-10 en toen begon Energo punt voor punt in te lopen. Uiteindelijk werd de tweede set gewonnen met 21-25 en was het 1-1 in sets.

Ook de derde set ging Energo goed verder en bleef steeds enkele punten voorstaan en nam zelfs een 10-16 voorsprong; vanaf dat moment gebeurde er iets onbegrijplijks met de Beerse damesploeg en leek het of het team totaal verlamd verder speelde. Peelpush scoorde vanuit elke positie, moeilijke ballen maar ook simpele punten en vocht zich terug naar 22-22. Uiteindelijk maakte Peelpush de set uit met 25-23 en nam een voorschot op de overwinning.

Energo kwam deze mokerslag niet meer te boven en werd in de vierde set compleet afgedroogd. Met maar liefst 25-14 trok Peelpush de set naar zich toe en vierde uitbundig de overwinning en behaalde vier belangrijke punten in de strijd tegen degradatie. Wat misschien nog belangrijker was aan deze overwinning,  was de wraak op Energo voor het mislopen van het kampioenschap in de laatste wedstrijd van het vorige seizoen toen men in Beers met 3-1 verloor. Enig lichtpunt voor de Beerse ploeg was het goede optreden van spelverdeelster Bregje van de Heuvel, die na enkele weken afwezigheid weer enkele sets mee kon spelen.

Energo/Flip Schoonmaak heeft nu drie weken rust en kan zich in die periode herpakken en proberen de vorm terug te vinden;  de volgende wedstrijd is  tegen SoVoCo Soest is op 3 maart om 17.00 uur in de Beerse Kloosterhof.

(Wedstrijdverslag van Rene Berends, Energo / Flip Schoonmaak)