Orion2 en Sneek, debuut met zege in 1AH

VoV, 23-09-2018. 9:54 uur. De debutanten Seesing Personeel Orion H2 en VC Sneek hebben hun debuut in de eerste divisie A bij de mannen met een zege afgesloten. Orion gaf na de 3-0 voorsprong (15, 18, 20) de vierde set nog met 19-25 uit handen aan het bezoekende Avior.

VC Sneek zag bij Hovoc, het duel der debutanten op dit niveau,  de kans om de winst in drie sets binnen  te halen nipt mislukken. Thuisploeg Hovoc pakte de derde set met 26-24, nadat de eerste twee met 21-25 en 22-25 verloren waren gegaan. Tot een tiebreak kwam het niet, met 17-25 was Sneek ook in de vierde set de betere.

SURF Spot.nl USV Protos Utrecht, de vierde debutant in de Eerste Divisie A, leed een 3-1 nederlaag bij Springendal Set-Up ’65. De teams hielden elkaar twee sets volledig in evenwicht. De 1-1 stand kwam via 25-20 en 20-25 op de borden. Set-Up kon vervolgens met 25-15 en 25-18 stevig doordrukken.

AVV Keistad kon bij Scylla een 2-0 achterstand (twee keer 25-21) veranderen in een 2-3 zege. Via 20-25 en 22-25 maakten ze gelijk, waarna de 10-15 het verlies voor de thuisploeg betekende. E.V.V. Bultman – Hartholt en Axell Claims / Sovoco waren ook erg aan elkaar gewaagd in de eerste twee sets. Met 23-25 en 29-27 was er niet één puntje verschil bij de 1-1 setstand. E.V.V. kon echter daarna de balans met twee keer 25-21 naar hun voordeel laten doorslaan.

FOOX Olhaco en Focus4U Woudenberg hadden gisteren nog geen competitie  verplichtingen.

Het zegt natuurlijk nog niks, maar vier teams staan met 4 punten bovenaan. Set-Up ’65, Orion 2, VC Sneek en E.V.V. En Keistad heeft 3 punten, Scylla 2 en dan volgen er uiteraard vier teams met 1 puntje. Te weten Sovoco, Hovoc, Avior en USV Protos. Woudenberg en Olhaco sluiten de rij met 0 punten.