Scylla D1 verliest bij Spaarnestad

VoV, 22-01-2018. 9:02 uur. Scylla dames 1 heeft een roerige tijd achter de rug. We moesten helaas afscheid nemen van een speelster, een ander raakte geblesseerd en zo blijven we momenteel met acht fitte speelsters over.  Daar kwam afgelopen week nog een zieke bij die gelukkig net op tijd fit genoeg was om er zaterdag weer bij te zijn. De resultaten waren uiteraard niet altijd naar tevredenheid, maar daar laten we ons niet door kisten.

VC Spaarnestad is het enige team dat van ons verloren heeft, dus we verwachtten dat ze zich wel zouden willen revancheren. Nu zou je kijkend naar de uitslag van de 1e set zeggen dat dit goed is gelukt. Maar het was vooral Scylla dat veel fouten maakte en de opdrachten die trainer Giel mee had gegeven nog onvoldoende uitvoerde. Zet daartegen over een degelijk spelend Spaarnestad en dan verlies je zo maar met 25-12.  We hebben voor hetere vuren gestaan en we waren niet van plan ons zo naar de slachtbank te laten leiden.

Set 2 begonnen we direct sterk en zo bouwden we een voorsprong op. Met een goede service, degelijke passing, een steeds beter werkend blok en een paar slimme aanvallen, konden we dit goed volhouden. VC Spaarnestad wankelde, was het niet eens met beslissingen van de scheidsrechter en de coach kreeg een officiële waarschuwing. Het bleef hard werken, maar de set ging terecht naar Scylla met 22-25.

Nu we weer wisten hoe het moest, waren we van plan dit door te trekken naar set 3. Toch werd dit eerder een kopie van de 1e set. Hoewel er nu wel langere rally’s waren en we serverend ons aan de opdracht hielden (wat gedurende de wedstrijd zijn resultaat had…). Maar als je daarbij te veel fouten maakt, onvoldoende weet te scoren en te voorspelbaar bent in het spel, dan houdt het al snel op. Het werd wederom 25-12.

Dan maar teruggrijpen naar set 2. Set 4 begon wankel voor Scylla, maar we kwamen wel steeds beter in ons spel. Er werd hard gevochten en gewerkt. VC Spaarnestad kwam bij tijd en wijle weer goed onder druk te staan. Het publiek mengde zich steeds meer in de spannende strijd. Ook zij waren het duidelijk niet altijd eens met de scheidsrechter, die een aantal keren in de wedstrijd inderdaad fout zat – hoewel voor beide kanten in het nadeel – maar vaker goed dan men in het publiek en bij VC Spaarnestad kon geloven. Het laatste beetje extra om de set naar ons toe te trekken ontbrak. De dames uit Haarlem trokken net iets harder en wonnen de set met 25-22 en daarmee de wedstrijd.

Volgende week staat thuis de wedstrijd tegen Peelpush op het programma. Kom ons allemaal aanmoedigen om 16.00 uur in De Vlinder!

gh @ VoV, verslag via Hanneke van den Broek, Scylla Dames 1.