Set-Up ’65 II verliest de Twentse derby

VoV. 17-10-2017. 4:56 uur. Om 16.30 uur klonk het startsignaal en konden we gaan beginnen aan de wedstrijd Dynamo Tubbergen D1 – Springendal Set-Up’65 D2. Doordat onze eigen coach Lesley in Italië zit, heeft Damir Colo de taak op zich genomen om ons te coachen!

De eerste set was niet zo spannend. Veel fouten van onze eigen kant, waardoor de meiden van Dynamo weinig hoefden te doen. De stand liep al vrij snel uit en wij konden het niet voor elkaar krijgen om deze achterstand terug te halen. Deze set eindigde in 25-18.

De tweede set. Nieuwe ronde, nieuwe kansen! Vanaf het begin was de motivatie groot en waren we erop gebrand deze set te pakken! Helaas werd deze set een soort herhaling van de eerste set… veel eigen fouten en we kwamen niet aan scoren toe. Deze set hebben we verloren met 25-14.

De derde set. Jill Rouwers kwam erin als diagonaal. We startten deze set goed en de servedruk was weer terug zoals die hoort! Dynamo had moeite om de pass onder controle te krijgen en ook aanvallend scoorden we veel. Dynamo liet het niet gebeuren dat wij een grote voorsprong kregen. Het liep gelijk op, maar door ons enthousiasme en de foutenlast die we laag hielden wisten we deze set te winnen met 22-25.

De vierde set. Zou het ons lukken om er een 5e set uit te slepen? We waren er in ieder geval op gebrand om niet met één punt naar huis te gaan! We begonnen sterk en maakten veel punten via de rechtdoor aanval. Met dank aan onze buitenspelers Lotte en Diede. Ze hadden het gaatje bij Dynamo gevonden! Nu konden we punt na punt scoren. Door veel dreiging op mid van Ilse en een paar harde omloopballen die er snoeihard ingeslagen werden had Dynamo geen antwoord. Toch lieten ze zien dat ze niet van plan waren ons de punten cadeau te geven. Ze hadden een goede serve waar onze passlijn moeite mee had om deze onder controle te krijgen. Ze wisten terug te komen, maar wij hebben deze set gewonnen met 21-25!

Een vijfde set! Wat een spannende wedstrijd. We gingen gelijk op en wisten zelfs nog een voorsprong te creëren! We gingen met een voorsprong de wissel in! De foutenlast werd aan beide kanten wat meer waardoor de stand gelijk op liep. Door een moeilijke serve van Dynamo kwamen ze steeds dichterbij en door een mooie aanval wist Dynamo de laatste set te winnen met 15-12.

Een spannende wedstrijd! Maar toch nog twee punten mee terug naar Ootmarsum!! Jill en Damir bedankt!  Volgende week spelen we geen  wedstrijd i.v.m. de herfstvakantie. Op zaterdag 28 oktober spelen wij om 15.00 uur thuis tegen Rivo Rijssen.

gh @ VoV, verslag door Marlies Eertman, Springendal Set-Up ’65 D2. Foto Set-Up ’65.