Set-Up verliest met 3-0 bij Flynth FAST

VoV, 21-01-2018. 16:40 uur. Het voor de plaatsing in de kampioen- of degradatiepoule belangrijke duel tussen Flynth FAST (14-15) en Springendal Set-Up ’65 (ook 14-15) werd vanmiddag in Sint Anthonis afgewerkt. De thuisploeg kende met een 3-0 zege tegen Weert, de eerste winst na vele maanden, een goede generale. Bij de gasten was er deze week van alles en nog wat gebeurd, dat de aandacht van het volleybal afleidde. Trainers wissel, technische staf ook opgestapt. Een op dit niveau debuterende nieuwe trainer coach enfin, heel veel veranderingen in hoofdzaken en randzaken, die voor een positieve boost bij het team moesten zorgen.

Daarvan was in de eerste set weinig te merken. Flynth FAST kwam goed uit de startblokken van deze set en met een makkelijk scorende Nikki van der Veen en Veerle van den Heuvel pakten ze de set met ruim verschil. De 25-15 spreekt wat dat betreft voor zichzelf.

In de tweede set werd het een ander verhaal, een verhaal waarin de teams meer tegen elkaar opgingen en het geen eenrichtingsverkeer meer was. En als het dat wel was dan gingen meer punten richting de gasten uit Ootmarsum.  In ieder geval tot aan 15-15, want de tussenstanden daaraan voorafgaand waren met 2-5, 7-10 en 9-11 steeds in het voordeel van de bezoekers.  Na 15-15 was de balans in evenwicht bij 19-19 en 23-23 en sloeg naar het voordeel van Flynth FAST door bij 25-23. Set-Up stond met 2-0 achter, er moest iets gebeuren wilde men het blad nog keren.

Neen dus, het ging met een serie van Veerle van den Heuvel als basis voorspoedig voor Flynth FAST in de derde set. De 7-1 stand gaf de nodige ruggensteun en het vertrouwen voor hetgeen er nog komen zou. Dat was in ieder geval geen serie van Set-Up, in een razend tempo nam de thuisploeg steeds meer afstand, via 9-2 werd het 12-4, een tussenstand die het naderende 3-0 verlies van de gasten met tromgeroffel aankondigde. Het verschil bleef groot, 13-6, 16-8, 18-11 en 22-15. Flynth FAST kon bij 25-18 haar feestje vieren. Met in een week twee keer met 3-0 van naaste concurrenten winnen is een feestje waard.

Zetten we de teams in cijfers tegenover elkaar dan zien we op de diagonaal / passer loper een aanvallende score van 15 uit 58 set ups bij Set – Up ’65 en 26 uit 65 bij Flynth FAST. Op mid was dat 10 uit 18 bij Flynth FAST en 7 uit 24 bij Set Up. En aangezien aces en blok een 20 / 11 score in het voordeel van Flynth FAST opleverde was er op uitslag niets af te dingen.

De stand na de wedstrijden van gisteren en vandaag, nu alle teams 15 wedstrijden hebben gespeeld is:  Sliedrecht 39, Sneek 33, Zwolle 28, Eurosped 27, Alterno 23.  Flynth FAST heeft er 18 en TTP, Peelpush en Set-Up staan op 15. Weert is laatste met 12 punten.

gh @ Vizier op Volleybal. Archieffoto Herman Zandhuis.