Sliedrecht geen set gegund tegen Béziers

VoV, 14-12-2017. 6:32 uur. Sliedrecht Sport heeft gisteravond in het zuid  Franse Béziers een 3-0 nederlaag geleden in de CEV Cup. Alleen in de derde set kon de ploeg van Matt van Wezel de twintig puntengrens passeren, in de overige twee bleven ze daar ruim en net onder.

Sliedrecht begon met Lisa Vossen op spelverdeling, de libro positie was voor Florien Reesink en op diagonaal stond Lea van Rooijen. Carlijn Ghijssen – Jans en Lynn Thijssen stonden op mid en als passer loper begonnen Ester Hullegie en Fleur Savelkoel Invalbeurten waren er in deze set voor Carlijn Oosterlaken, Jolijn de Haan en Ana Rekar.

In de eerste set kon Sliedrecht tot 11-11 met de thuisploeg mee, de serie naar 17-11, met een Nederlandse time out op 15-11, was de koploper uit Nederland te machtig. Béziers voegde er even later nog een serie naar 21-14 aan toe, waarmee de strijd wel gestreden was. De set ging met 25-17 verloren. Aanvallend was de thuisploeg een maatje te groot, met 20 om 10 eigen punten, waarvan er aanvallend 16 om 7 gescoord werden.

In de tweede set begon Carlijn Oosterlaken voor Fleur Savelkoel in de basis. Opnieuw was er een invalbeurt voor de pas 15 – jarige Jolijn de Haan en Ana Rekar. Ook Fleur Savelkoel kreeg in deze set nog speeltijd.  Sliedrecht moest de tegenstander ook nu vrij vlot laten gaan, de 8-6 stand bij de eerste technische time out veranderde in 12-7,  Sliedrecht kwam terug naar 12-10, kreeg echter de aansluiting niet. Met 16-14 werd er weer gerust. Het gaatje naar 21-17, na de 19-17 tussenstand, betekende de beslissing. Via 23-18 werd het 25-19. Opnieuw was Béziers aanvallend de betere ploeg (17 om 12 scores) Esther Hullegie nam in deze set 5 punten van de 16 eigen scores voor haar rekening. Béziers maakte er 21 zelf.

Ana Rekar begon in de derde en laatste set op spelverdeling. Fleur Savelkoel nam de positie van Carlijn Oosterlaken weer over en Christie Wolt en Lisa Vossen hadden een invalbeurt. Het had allemaal geen schokkende wijzigingen in het scoreverloop.  Béziers nam na 11-10 afstand naar 17-12 en bleef nadien aan de goede kant van de score. Al was dat bij 21-19 maar nipt. Maar met 23-19 en 25-21 werd het voor hen niet echt bedreigend meer.  Met een eigenscore van 17 om 13, 15 om 10 aanvallend, was de thuisploeg ook deze set de betere aan het net.

Bij Sliedrecht Sport werd Esther Hullegie met 10 punten (aanvallend 60%) topscorer, Lea van Rooyen bleef met 7 punten (aanvallend 29%) daar drie bij achter.  Sliedrecht heeft de erg lastige opgave om thuis met 3-0 of 3-1 te winnen en daarmee een golden set af te dwingen om zodoende de kansen op een volgende ronde in eigen hand te houden.