Sudosa-Desto pakt 5 punten in Tubbergen

VoV, 22-10-2018. 9:03 uur.  Afgelopen zaterdag om 16:30 uur stond de wedstrijd tegen Dynamo Tubbergen D1 op het programma. Rond 15:00 uur kwamen we aan in de mooie nieuwe sporthal in Tubbergen. Zonder Kim Klein – Lankhorst die ergens een piramide in Egypte aan het beklimmen was en Jolien Knollema die inmiddels in de USA geland was. Helaas was daarnaast Beau Bruinslot afgelopen maandag tijdens training uitgevallen door een beenblessure. Gelukkig kon Lotte Zwiers uit ons dames 2 aansluiten en dus begonnen we met negen speelsters aan de warming-up. Op basis van de ranglijst waren we favoriet dus we wilden er alles aan doen om alle vijf punten mee naar Assen te nemen.

We begonnen met Chloë Huizenga, Lisa Hut, Cindy Zandstra, Anike van Oosterom, Lisa Boer, Suzanne Benninga en Danique Hamming. In het begin ging het nog redelijk gelijk op maar al snel sloegen we een gat. Passend stond het als een huis onder leiding van Danique, Chloë kon alle aanvalsters bedienen en die scoorden redelijk makkelijk. Aan het einde kwam Lotte in het veld voor Lisa Hut en die pakte het ook erg goed op. We wonnen de set overtuigend met 15-25.

Ondanks dat we de eerste set ruim wonnen, wisten we dat het belangrijk was om scherp te blijven. De tweede set hadden we meer moeite. We maakten veel eigen fouten en we liepen steeds achter de feiten aan. Ook in de verdediging lieten we veel lopen. Gelukkig trokken we uiteindelijk aan het langste eind en wonnen met 22-25.

In de derde set begon Chloë met serveren, en die hield pas bij een stand van 1-8 op. Met zo’n dikke voorsprong konden we set heerlijk uitvolleyballen. We hielden de dames van Tubbergen goed onder druk. Passend lukte het niet meer zo goed aan de overkant, waardoor wij goed de tijd hadden ons blok te zetten. Tubbergen kwam er niet meer aan te pas en we trokken de set zonder moeite met 9-25 naar ons toe.

De winst was binnen, maar we wisten dat juist het laatste setje heel belangrijk was. Met een punt achterstand op de nummer 1 en 2, VC Sneek D2 en DBS Balk D1, mochten we geen punten laten liggen. De dames van Tubbergen dachten hier anders over en zetten nog een keer alles op alles om een puntje in eigen huis te houden. Deze set begon Rianne voor Suzanne. We gingen lang gelijk op en het werd nog iets te spannend boven de twintig. Op 23-24 voor ons mocht Tubbergen serveren en gelukkig voor ons werd de bal in het net geserveerd. Eindstand: 23-25! We zijn heel erg blij met deze uitslag, want het ging niet vanzelf.

Komende week weer hard aan de bak om te zorgen dat we een constanter niveau kunnen gaan neerzetten in de 2e ronde van de Nationale Beker zaterdag in Wierden!

gh @ VoV, verslag van Suzanne Benninga. Koffievoordeel.nl Sudosa – Desto.