TiMaX/ DeVoKo verliest met 4-0 van Dynamo

VoV, 22-01-2018. 6:47 uur. De dames van TiMaX/DeVoKo moesten afgelopen zaterdag naar Tubbergen voor de wedstrijd tegen Dynamo dames 1. Als nummer 10 tegen de nummer 2, dus niets te verliezen, gewoon volle bak spelen. Met een gehavende ploeg (Laura Behrens geblesseerd en Merle Roetenberg herstellende van de griep) werd er wel gestreden, maar gunde Dynamo de dames zelfs geen set.

Door het wegvallen van Laura Behrens werd Jette Blokhuis wederom ingezet op diagonaal. Britt Roeleveld en Amke Blokhuis op mid, Fleur Blokhuis als spelverdeler, Iris Blokhuis als Libero, Jenne Morsink als passer – loper en Merle Roetenberg, ondanks dat ze niet fit was, ook als passer-loper.

In de eerste set was Jenne goed op dreef. Ze scoorde veelvuldig aan de buitenkant door strak rechtdoor te slaan. Maar omdat Dynamo elke keer 2 keer scoorde en DeVoKo maar 1 keer, stond het als snel 12-6 voor Dynamo. De marche van 6 punten bleef tot aan 19-13. Dynamo scoorde 5 keer op rij en via 23-13 werd deze set met 25-15 verloren.

Met Joanne Brilhuis voor Jette werd aan de 2e set begonnen. DeVoKo kwam nog met 2-1 voor, maar Dynamo scoorde weer 5 keer achter elkaar. Tot aan 10-7 bleef DeVoKo nog een beetje bij. Dynamo maakte daarna 3 series van 4, 5 en 5 punten waar DeVoKo er elke keer maar 1 tegenover kon zetten. Bij de stand 24-10 maakte Dynamo het windende setpunt.

Coach Paul op de Weegh startte in de 3e set met Pien Baalhuis voor Fleur Blokhuis, Jette Blokhuis verving Merle Roetenberg en Joanne ging op diagonaal spelen. Dit pakte zeker in het begin goed uit. DeVoKo kwam op een 5-4 voorsprong. Daarna konden ze nog redelijk bijblijven tot 8-7 voor Dynamo. Net zoals in set 1 en 2 scoorde dynamo 2 keer 5 punten op rij terwijl DeVoKo maar 1 keer scoorde. Bij een stand van 18-9 is het bijna onmogelijk om nog terug te komen. De dames scoorde nu wel 3 keer op rij, maar Dynamo deed dit daarna met een serie van 5 punten. Via 23-12 pakte Dynamo ook deze set met 25-14

In set 4 dan maar proberen om nog een puntje te pakken. De dames gingen er vol voor en knokten voor elk punt, maar tegen een tegenstander als Dynamo kom je gewoon kwaliteit te kort. Gezien de huidige selectie is dat ook niet verwonderlijk. Dynamo speelt een stuk slimmer, leest de wedstrijd en met weinig moeite werd ook set 4 met 25-13 gewonnen.

Aanstaande zaterdag volgt dan de toch wel iets beladen wedstrijd tegen Rivo uit Rijssen. Rivo staat op dit moment laatste en de dames hebben nog iets recht te zetten omdat de uitwedstrijd in Rijssen onnodig verloren werd.

Zaterdag 27 januari om 17:00 hopen de dames dat U ze weer komt aanmoedigen bij deze voor hun belangrijke wedstrijd.

gh @ VoV, verslag TiMaX / DeVoKo dames 1. Foto Jan van den Noort.