Topduel dames Bodyscan Twente

foto Roelof M. Smeets

“Wij wisten van te voren dat het een erg zware pot zou worden tegen Landstede in Zwolle. Het team had thuis nog geen set verloren en is koploper met een straatlengte voorsprong op de rest. De wedstrijd werd gespeeld in het Landstede sportcentrum met een entourage waar menig vereniging jaloers op zou zijn en waarvan teams onder de indruk kunnen raken. Alle ingrediënten  waren in ieder geval aanwezig om er een mooie strijd tussen de nummer één en twee van de tweede divisie van te maken. En dat werd het ook.”  Aan het woord is Michel Schoppmann, trainer coach van Bodyscan Twente Enschede.

“Wij begonnen vrij en onbevangen, met een goede dosis plezier, inzet en lef. Vooral dat laatste punt pakte goed uit en aanvallend en serverend wisten we de druk er goed op te houden. We wisten vrijwel de hele wedstrijd door moeilijk te serveren en noteerden toch pas de eerste foute serve laat in de vierde set. Onze libero Karen Jongman moest de oefenwedstrijd tegen Krekkers nog aan zich voorbij laten gaan maar was net op tijd fit om te spelen. Samen met de Janneke’s aan de buitenkant werd de passing en verdediging naar een hoog niveau getild. Landstede werd overdonderd door ons spel en de eerste set werd afgesloten met 15-25 in ons voordeel.

De tweede set kwam Landstede beter in het spel en wist ons aanvallend en blokkerend meer in moeilijkheden te brengen. Dit resulteerde in een 25-17 overwinning voor de thuisclub. Het niveau bleef goed aan onze kant en we wisten mede door een goed aanvallende Babs oude Hampsink de derde set als eerste de eindstreep te halen (19-25). De zware wedstrijd en vele lange rally ‘s begonnen in de vierde en vijfde set aan onze kant zijn tol te eisen. Om Landstede bij te blijven moesten we nauwkeurig en geconcentreerd blijven spelen. Omdat Landstede hierin wat over had aan kwaliteit wisten zij de laatste twee sets te winnen (25-16 en 15-8) en de wedstrijd met 3-2 naar zich toe te trekken.

Het was een gelijkopgaande strijd van hoog niveau en één van de beste wedstrijden die ik de afgelopen drie jaren van het team heb gezien. Alle onderdelen haalden een dikke voldoende. Doordat Landstede meer kwaliteiten heeft moesten we de overwinning wel aan hen laten, maar we hebben wel verdiend twee sets uit het vuur gesleept. Ik voorspel dat geen team de tweede helft in de buurt komt van Landstede en dat zij met ruime voorsprong kampioen zullen worden. Wij zijn zelf weer een stap verder in onze ontwikkeling en hebben veel geleerd van deze wedstrijd.

In een overstap van promotieklasse naar de top van de tweede divisie binnen twee jaar zijn dit soort wedstrijden belangrijk en leerzaam. We kunnen hier steeds beter mee omgaan en zijn voor mijn gevoel klaar voor de tweede helft van de competitie. Volgende week spelen we om 16:00 thuis tegen Orion.”  Aldus sluit Michel af.