Tornado lijdt thuisnederlaag

VoV, 16-10-2017. 13:03 uur. Zaterdag 14 oktober om 16.00 uur begonnen we aan de wedstrijd tegen Halley. We kwamen al snel door een goede serve op een kleine voorsprong. Er waren leuke rally’s waarbij de teams elkaar niet veel onder deden. Op 9-11 onze eerste time-out, Halley had een klein gaatje weten te slaan en daar konden we nu nog wat aan doen. Op 13-17 was het gat groter en we raakten in een dip. Hier hebben we ons niet meer uit kunnen werken. Met 16-25 was de eerste set gespeeld.

Op naar de 2e en twee maal zo hard werken om te laten zien wat wij kunnen. Ons positiespelletje begon beter te lopen en we scoorden meer eigen punten. Op 9-5 Vroeg Halley de eerste time out aan. Het bleef spannend aan beide kanten en er werden vele ballen van de grond gehaald.  We hebben laten zien dat we hard kunnen vechten en dat resulteerde in 25-22 voor ons! 1-1 in sets.

De derde set was een herhaling van de tweede. De passlijn stond goed en onze spelverdeelsters konden de aanvalsters bedienen. Vele hard geslagen ballen, tactische ballen en een goede serve zorgden er voor dat we Halley continu een klein pasje voor waren. Met 25-22 haalde we ook deze set binnen.

Wilden we onze thuis – ongeslagen positie behouden, moesten we de 4e set ook pakken. Het werd een herhaling van de eerste set. Al snel keken we tegen een achterstand aan. Time-out aan onze kant op 5-9. We zouden ons positiespelletje weer oppakken en moesten hard blijven werken om terug te komen. Veel persoonlijke fouten werden er aan onze kant gemaakt, waar Halley van profiteerde. Met 14-25 moesten wij de 4e set uit handen geven.

Alle koppies omhoog voor de 5e set. Om nog een keer alles uit de kast te halen en te laten zien hoe het wel moet. Helaas konden we geen moment meer in de wedstrijd komen en hebben we set onnodig verloren met 5-15.  Maar wel 2 punten van de huidige koploper gepakt!

Volgende week zijn we lekker een weekend vrij.  Op 28 oktober leggen wij de reis af naar Terborg om tegen Vollverijs DS 1 te spelen, waar het fluitsignaal om 17.30 uur zal klinken.  Voor wie dan nog niets te doen heeft: tot dan!

gh @ VoV, verslag via Patrick te Vaarwerk, trainer coach Tornado Dames 1. Foto Rudy van ’t Rood.