Tornado wint van koploper Lutheria

VoV, 18-12-2017. 9:31 uur. In een uitermate spannende wedstrijd heeft Tornado aan het langste eind getrokken. Het eerste dames team uit Geesteren mocht om 18:00 uur aantreden in De Lutte tegen de koploper in de derde divisie A: Lutheria. De zaal was afgeladen vol met ook veel afgereisd publiek vanuit Geesteren. Het publiek kwam niet voor niks want beide teams hebben een mooie pot volleybal laten zien.

De eerste ging het gelijk op waarbij mooie aanvallende en verdedigende acties werden afgewisseld. Met hoogstaand volleybal werd het publiek vermaakt. Er werd hard geknokt voor elk punt. Vanaf het 19e punt liep Tornado uit door een sterke serve serie. Hier had Lutheria geen antwoord op waardoor de eerste set met 20-25 naar de bezoekers ging.

In de tweede set ging Tornado lekker door waar ze geëindigd waren. Aan Tornado zijde werd gedurende de hele wedstrijd de pass prima gebracht waardoor de spelverdeelsters het spel uitstekend konden verdelen. Slimme balletjes werden afgewisseld met rake klappen. Lutheria verdedigde echter goed waardoor Tornado extra hard moest werken om de bal op de grond te krijgen. Aan het eind van de set zag Tornado de dames uit De Lutte dichterbij komen en moest het alle zeilen bijzetten. Dit lukte en de dames van Tornado gingen met 25-27 wederom met de setwinst er vandoor.

De derde set was het Lutheria wat de dienst uitmaakte. De Geesterse formatie liep de hele set achter de feiten aan en Lutheria kon vrijuit hun spelletje spelen. Deze set ging dan ook met 25-14 naar de dames uit De Lutte. Maar wat een veerkracht toonde Tornado de vierde set! Een ruime voorsprong werd er opgebouwd die Tornado ook heeft weten vast te houden. Vooral Esmee oude Avenhuis was aan Geesterse zijde goed op dreef en knalde de één na de andere bal binnen. Blokkerend werden er mooie kill – blocks gemaakt en werd het Lutheria moeilijk gemaakt met goede services. Lutheria kwam nog even terug maar dit bleek niet voldoende. Tornado besliste met 20-25 de 4e set en won daarmee de wedstrijd!

Het was een vermakelijke wedstrijd voor het in grote getale aanwezige publiek. Namens de dames en coach van Tornado: bedankt voor jullie komst! Jullie hebben ons naar de overwinning geschreeuwd! Wij hebben een paar weekjes rust en gaan op een mooie 3e plek het nieuwe jaar in. We zien jullie graag weer 13 januari in Doetinchem waar we om 15.30 uur tegen Orion DS2 mogen aantreden!