VoV, 16-10-2017. 10:03 uur. Symbolische betekenissen van een draak:

1. De meest voorkomende symbolieken zijn kracht, moed en standvastigheid. Draken zijn de belichaming van oerkracht.
  2. Draken worden tevens geassocieerd met wijsheid, een lange levensduur, voortdurende succes en staat symbool voor schepper van nieuw leven.
  3. Aanbieder van kracht en steun in tijden van nood.

In een benauwde hal in Berlicum kwamen we goed uit de startblokken in de vierde wedstrijd van het seizoen. Door een goede servicebeurt van Janine Kuijpers aan het begin van de eerste set, liepen we al vroeg weg bij de dames van Hands Up (belichaming van oerkracht?). Hoewel ons spel daarna slordiger werd en we de tegenstander dichterbij lieten komen, werd de eerste set toch redelijk eenvoudig met 18-25 gewonnen (moed?).

Helaas was de overtuiging van vorige week ver te zoeken en kwamen we niet echt lekker in ons spel. Veel persoonlijke fouten zorgden voor een kleine achterstand in set twee. De dames uit Berlicum kwamen beter in hun spel en bij ons bleef het zoeken naar het niveau van vorige week. Met hard werken konden we de achterstand langzaam ombuigen in een voorsprong (kwam hier dan wijsheid bij kijken?) en werd gelukkig ook set twee gewonnen met 21-25.

Maar het ging allemaal moeizaam… Hands Up rook kansen en bleef er dan ook vol voor gaan in de derde set. Wij bleven met fases slordig spelen en de tegenstander haalde steeds meer ballen van de vloer. Dit in combinatie met weinig tot geen servicedruk vanuit onze kant resulteerde in een enorme achterstand. Op de één of andere manier (schepper van nieuw leven?) kwamen er aan onze kant van het scorebord toch weer wat puntjes bij en werd het nog erg spannend in de eindfase van deze set. Maar jammer genoeg kwam het nieuwe leven net te laat. Met 25-23 werd set 3 gewonnen door Hands Up (dat voortdurende succes was zaterdag niet voor ons weggelegd).

En dan set vier… ‘De draak is een aanbieder van kracht en steun in tijden van nood.’ Nood is misschien een groot woord, maar op een stand van 17-17 kwam de kracht en steun bij ons toch even op het goede moment. Er had zich inmiddels veel publiek verzameld naast het veld en zij zorgden er met hun boe – geroep voor dat er bij ons vuur in de ogen kwam te staan.

Met een geweldige serviceserie van Lydie van Deursen en een niet te stoppen Sanne Beurskens op de buitenkant werd punt na punt binnen geslagen en stond het binnen no – time 17-24! Het matchpunt kon nog één keer uitgesteld worden door de dames van Hands Up, maar met een eindstand van 18-25 was ook de vierde en laatste set een prooi voor ons! De overwinning van een draak!

Weer vier punten mee naar Velden en nog geen wedstrijd verloren! Op naar twee weken hard trainen en een weekendje rust. Daarna staat, op 28 oktober, de topper tussen de huidige nummer 1 (VC Velden)  en nummer 2  (Somas /Activia)  op het programma! Hopelijk tot dan in de Vilgaard.

gh @ VoV, verslag van Yvon Dings, VC Velden dames 1. Foto Jan van den Noort.