Veracles Dames 2 pakt weer 5 punten!

VoV, 19-11-2018. 9:41 uur.   Zaterdag 17 november mochten wij om 17.00 uur aantreden tegen Olhaco dames 1. Olhaco had 17 punten uit 8 wedstrijden, wij 20 punten uit 5 wedstrijden. We wisten dat er dus kansen lagen wanneer we netjes ons eigen spel speelden en waren gebrand om deze te benutten om zo te blijven aansluiten bij de top 3.

We begonnen de wedstrijd met Eline (sv), Femke (dia), Sanne en Ellemijn (mid) en Paula en Kitty (pl). Het begon wat moeizaam maar in de loop van de set begon het te draaien en namen we een paar puntjes afstand. Daarna kregen we echter weer een paar kleine series tegen waardoor we 20-21 achterkwamen. Roos kwam erin voor Kitty. Het bleef gelijk opgaan maar we bleven vechten en trokken via 23-23 de set uiteindelijk met 25-23 naar ons toe.

De tweede set begonnen we weer met de basisopstelling. We liepen aan het begin van de set steeds tegen een kleine achterstand aan, maar op 11-10 kantelden we de set via een service serie van Eline en liepen we uit naar 20-10. Roos kwam er nog in voor de service en deze set wonnen we vervolgens zonder veel problemen met 25-15.

De derde set had een vliegende start, opnieuw met een service serie van Eline kwamen we op een 9-0 voorsprong. Het lukte Olhaco niet om het tij te keren en we bleven de gehele set eigenlijk oppermachtig door onze service druk. Daniël maakte gebruik van de mogelijkheid om 3 aanvallers aan het net te krijgen door Anouk en Isa erin te wisselen voor Femke en Eline en we wonnen ook deze set erg gemakkelijk met een stand van maar liefst 25-6!

We wilden niets anders dan 5 punten pakken deze wedstrijd en wilden de 4e set absoluut niet weggeven. Deze set namen we minder afstand dan de vorige maar toch wisten we steeds een paar puntjes voorsprong te houden. Ook deze set werd er gebruik gemaakt van de dubbele wissel. De set werd gewonnen met 25-20, 5 punten in the pocket!

Dit betekent dat we nu op de vierde plek staan, maar met 2 wedstrijden minder gespeeld dan de top 3. We zijn vastberaden om ook volgende week weer zo veel mogelijk punten mee naar huis te nemen!

gh @ VoV, verslag Veracles dames 2. Foto Rudy van ’t Rood.