Veracles door gehaktmolen bij Donitas D2

VoV, 23-01-2019. 10:36 uur. Na een heerlijk teamweekend, waarin we elkaar nog beter hebben leren kennen en een aantal teamies zichzelf zijn tegengekomen met de biero, mochten we na een maand geen wedstrijd weer lekker aan de bak. Het sfeertje was heerlijk na het teamweekend en we hebben afgelopen week keihard getraind met veel enthousiasme. Helaas beginnen we de tweede seizoenshelft zonder onze toppers Jill en Renee in het veld, die allebei door hun enkel zijn gegaan in de eerste trainingsweek van het nieuwe jaar.

We hebben daarom onze doelstelling voor 2019 aangepast; een keer met zijn allen fit aan een wedstrijd beginnen, want dat zou ons zo leuk lijken voor een keertje. Ilse is gelukkig wel weer helemaal fit, dus die stond weer binnen de lijnen te shinen. Deze week was het tijd voor de revanche tegen Veracles dames 2. De vorige wedstrijd tegen Veracles verloren we (op onze eigen thuisdag) met 4-0 en dat lag helemaal aan onszelf. Nu waren we gebrand om de winst te pakken op de “Donitas gehaktdag” zoals zij dat noemen.

De eerste set begonnen we met Eline, Anke, Ilse, Kim, Lieke, Iris en libero Annemarie. De set was meteen vanaf het begin spannend en we waren erg aan elkaar gewaagd. Ook wist Annemarie meteen in de eerste set de actie van de dag te maken, want ze kan niet alleen met haar armen passen, maar ook met haar hoofd! Het slomo filmpje van de actie is heerlijk en gaat inmiddels lekker viral. De punten liepen de hele set gelijk op, tot het moment in het einde van de set dat we 24-21 achter stonden. Netjes spelen en keihard knokken (en wat foutjes van hun kant gaan we ook wel lekker op) zorgden er uiteindelijk voor dat we het nog konden omdraaien naar een heerlijke 27-29 winst deze set!

Set 2 begonnen we met dezelfde opstelling als de eerste set, maar in deze set zijn we spontaan vergeten te volleyballen. Te veel fouten van onze kant en het te makkelijk scoren van de meiden van Veracles resulteerde deze set in een 25-14 verlies. Ik hoor u denken “wat een drama”. Ja, dat klopt. Dat was het inderdaad.

Gelukkig wisten we dat het in set 2 helemaal aan onszelf lag en dat we veel beter zijn dan dat (nee, dat is niet opscheppen), dus knop omzetten en deze set weer gewoon binnenslepen met netjes spelen en hard werken voor elkaar. We begonnen weer met dezelfde opstelling, maar de vibe van set 2 zat er bij Veracles nog wel lekker in. Daardoor hadden we weer een flinke achterstand van 14-6. Vanaf dat moment ging de knop echt om en gingen we via een (toch nog) 22-17 achterstand naar een 26-28 winst!

1-2 voor in sets en in set 4 hebben we het enthousiasme en de sfeer van set 3 heerlijk doorgetrokken. Alles liep lekker in het veld en we hadden op een gegeven moment een voorsprong van 2-12 (HEERLIJK). Vanaf dat moment kwam Veracles weer een klein beetje (want meer lieten we niet toe) in hun spel, maar wij bleven lekker meer puntjes maken. Na een aantal kill – blocks, mooie reddingen en heerlijke aanvalletjes wonnen we deze set met 13-25!!

Al met al een heerlijke wedstrijd gespeeld (de tweede set vergeten we snel) met zijn allen. Van “Donitas gehaktdag” hebben we gehakt gemaakt en wat was dit een heerlijk (ja, dat zeg ik in dit verslag vaak ik weet het) begin van 2019! Komende week gaan we weer met dezelfde spirit trainen en is het weer tijd voor de eerste thuisdag van het nieuwe jaar. #ZININ

gh @ VoV, verslag van Donitas Dames 2. Foto Jan van den Noort.