Veracles na thuiszege tweede

VoV, 14-12-2017. 6:13 uur. Afgelopen zaterdag speelde in de Struikhal in Groningen Veracles en US Amsterdam een boeiende wedstrijd tegen elkaar. Waar Veracles de druk op koploper Apollo probeert op te voeren moeten de gasten uit Amsterdam een mindere competitiestart zien goed te maken.

Al in de eerste set was duidelijk dat Veracles geen intentie had om US enig moment in de wedstrijd te helpen. Met veel serve druk en een goede pass lijn gaat de eerste set met 25-15 naar de thuisploeg.

Wellicht was die goede start van Veracles een reden voor US om de tweede set met meer fanatisme te beginnen. Hierdoor lieten de bezoekers zien over een veelzijdige ploeg te beschikken en vochten zich terug in de wedstrijd. Ondanks een come back van de studentes ging de tweede set met 21-25 naar de gasten.

Na enkele wijzigingen binnen beide ploegen werden de derde en vierde set een traktatie voor het wederom in grote getale aanwezige publiek. Slechts 18 en 16 punten werden op het score bord van de gasten genoteerd. Veracles was geconcentreerd, bleef aanvallend de betere ploeg en met een verdediging die veel ballen van de grond haalde werd het een zeer verdiende 3-1 overwinning voor Veracles.

Aanstaande zaterdag komt Orion op bezoek, de laatste thuiswedstrijd van 2017. Hopelijk allemaal tot dan, we gaan er weer een mooi feest van maken. Hup Groen!

gh @ VoV. Verslag door Leon Koehorst, assistent trainer coach bij IBM Client Innovation Center Benelux / Veracles. Foto Rudy van ’t Rood.