Volle buit voor WVC Volley D1

VoV, 18-12-2018. 13:47 uur.  Afgelopen zaterdag kregen de dames van WVC Volley opnieuw de kans om punten binnen te halen, dit keer tegen Rosstars dames 1. Het zou wel eens een mooie wedstrijd kunnen worden. Beide teams zijn namelijk de afgelopen twee seizoenen samen gepromoveerd, kennen elkaar goed en zijn, hoewel de stand anders zegt, aan elkaar gewaagd.

WVC startte de eerste set met Loes Boone, Lisette Ottenschot, Marlijne ter Avest, Fleur klein Schaars, Lieke Scharbaai, Kirsten Lentink en Kira Schorn. De dames uit Wierden begonnen de wedstrijd met veel enthousiasme en lef, hierdoor werd er direct goed gescoord, wat maakte dat er snel een voorsprong was. Toch lieten ze het daarna met de serve op bepaalde momenten afweten, waardoor Rosstars weer terug kon komen tot 7-7. WVC kon zich herpakken en met een mooie serveserie van Fleur klein Schaars, een aantal mooie combinaties tussen Loes Boone en Marlijne ter Avest, wisten ze uit te lopen in de stand. Daardoor wisten de dames van WVC de set naar zich toe te trekken en wonnen ze met 25-21.

Opgelucht van de winst van deze set, na het verlies vorige week werd er met goede moed uitgekeken naar de tweede set. De trainer koos hierin voor dezelfde opstelling en dit pakte direct goed uit. Doordat Loes Boone goed startte met een serveserie, was de trainer van Rosstars genoodzaakt om op een stand van 4-0 al een time-out te nemen. Dit werkte goed, want de dames uit Rossum wisten hierna terug te komen tot 4-4. Toch hield het enthousiasme en lef bij de dames uit Wierden stand, waardoor ze goed en zeker stonden te spelen.

De dames lieten zien dat ze vertrouwen hadden in elkaar en in hun trainer; er werd keurig geluisterd naar de instructies vanaf de kant ‘uit uit uit uit.. dacht ik.. of toch niet?!!’ aldus trainer Frank van den Noort. Hierdoor straalde het team veel enthousiasme en plezier uit, wat resulteerde in goed spel. Ook de tweede set werd gewonnen door WVC Volley met 25-18.

Door het vertrouwen wat de dames uit Wierden in de eerste twee sets uitstraalden, werd ook de derde set gestart met dezelfde opstelling. De derde set verliep wat moeizamer en de stand liep gelijk op. Er werd aan beide kanten goed gespeeld en er werden mooie ballen geslagen en slim weg gelegd. Ook stond er bij zowel Rosstars als WVC een goede blokkering, beide teams waren dus erg aan elkaar gewaagd deze set. Tot 17-17 werden er om en om punten gescoord.

Na deze score nam WVC meer initiatief en door een snelle rallypass van Kira Schorn, een nog snellere set-up van Loes Boone en een snoeiharde ingeslagen bal van Marlijne ter Avest stond de stand op 19-17 en hielden ze Rosstars onder druk. Zij gingen hierdoor onnodige fouten maken, dus kon WVC nog verder uit lopen. De dames uit Wierden wisten de derde set dan ook te winnen met 25-17.

De setstand stond nu op 3-0, eindelijk weer een winstpartij voor de dames uit Wierden. Maar er viel nog meer te halen deze zaterdagmiddag, dus ook in de laatste set werd alles uit de kast gehaald om de set te winnen. Myrthe Maris startte op de plek van Kirsten Lentink, de rest van de basis bleef ook deze set staan. De start van de vierde set was niet goed, de dames uit Wierden hadden de pass niet onder controle, waardoor Rosstars de nodige servedruk kon leveren. Op een stand van 1-6 werd Kirsten Lentink in het veld gebracht om de pass stabieler te krijgen. Er werd vervolgens aanvallend niet genoeg gescoord, waardoor de dames uit Rossum grip kregen op de set en verder uit konden lopen. Op 3-10 kwam Marlon Voortman in de ploeg om aan het net meer te brengen. Alles wat in de voorgaande sets goed ging bij WVC, leek in de vierde set fout te gaan.

Nadat de dames uit Wierden zelfs 9 punten achter hebben gestaan leek de knop om te gaan. Kirsten Lentink kwam aan serve en serveerde een goede reeks, waardoor WVC Volley punt voor punt dichterbij Rosstars kwam. Ook Loes Boone wist voldoende serve druk te leveren, waardoor de stand zelfs gelijk werd getrokken, het stond 15-15. WVC Volley was weer terug in de set en dat gaf enorm veel energie.

Er werd in het achterveld hard gewerkt, waardoor er aan het net veel gescoord kon worden. Op een stand van 19-17 leek het toch even mis te gaan bij WVC. Marlon Voortman landde op de voet van Lisette Ottenschot, ging door de enkel en kon niet verder spelen. Gelukkig hield WVC de concentratie vast en door een serveserie van Myrthe Maris die daarna ook veel scoorde aan het net, wisten de dames uit Wierden ook deze set te winnen met 25-22.

De vijf punten blijven dus in Wierden en dat voelt extra goed na het verlies van de afgelopen wedstrijden. De dames van WVC hebben laten zien dat ze er als team staan en zich niet zomaar verloren geven, ook niet in zo’n laatste set. De komende week wordt een drukke week voor de dames, want aanstaande donderdag speelt WVC Volley dames 1 om 20:00 uur in ’n Dikken tegen VC Zwolle dames 2. En zaterdag 22 december spelen zij in dezelfde hal om 13:00 uur tegen Sudosa – Desto dames 1. Tot dan!

gh @ VoV, verslag door Lisette Ottenschot. Foto’s  Jan van den Noort.