Volley Tilburg morst niets in Stamproy

VoV, 21-10-2018. 9:02 uur. De wedstrijd tussen VC Velden vs Peelpush II ging niet door. Deze is verplaatst naar dinsdag 30 oktober en wordt dan in Velden gespeeld. En verder hadden Olympia en VollinGo een vrije zaterdag, zodat er maar vier wedstrijden in de Eerste Divisie B bij de dames op het programma stonden.

Koploper Volley Tilburg ging op bezoek bij Hyundai Peter Janssen Stravoc en werkte daar een vlekje weg, dat er van vorig seizoen nog zat. Toen werd er met 3-1 verloren, nu werd overtuigend een 0-4 zege meegenomen naar Tilburg. Alleen in de derde set kon de thuisploeg het spannend maken (23-25), in de andere drie kwamen ze (net) niet tot de twintig punten. Met 19-25, 13-25 en nogmaals 19-25 gingen er vijf punten bij Volley Tilburg in de tas.

Sliedrecht Sport II gaf het goede voorbeeld voor de vlaggenschepen van de vereniging die later op de dag speelden. Zij stuurden Royal Kids Hotel Kinderopvang VCN II met een 4-0 nederlaag naar huis. Zonder wedstrijdpunten dus, de bezoekers moesten het doen met 23, 20, 19 en 9 setpunten. Helaas voor de club volgden Heren 1 en Dames 1 hun goede voorbeeld niet.

Ledub haalde opnieuw keihard uit naar de tegenstander. dat was dus voor de derde keer op rij dat ze geen set afgaven. Na Activia en Peelpush II kreeg nu ook Inter Rijswijk geen setje mee. Ze moesten met 16, 18, 14 en 16 punten genoegen nemen. Blijkbaar was de 4-0 nederlaag van Ledub vier weken geleden bij VC Velden de wake – up call om het  anders en vooral stukken beter te doen.

SOMAS / Activia en Zaanstad waren aan elkaar gewaagd. In ieder geval gedurende twee sets. De tweede was met 25-23 voor Activia en de derde met 26-24. Dat nadat de eerste met 17-25 verloren was gegaan. Met 25-20 in de vierde werd alles beslist.

De top 3 bestaat uit Volley Tilburg (5-22), Sliedrecht Sport II (5-18) en Ledub (5-15). Stravoc (4-5), VCN D2 (4-4 en Peelpush D2 (4-3) sluiten de rij.