Voltena kon het verschil net niet maken

VoV, 18-12-18. 4:51 uur. Afgelopen zaterdag reisde IMS/Voltena DS1 af naar Nijmegen. Hier troffen ze VoCASA D1. Een locatie die niet onbekend is voor de Werkendamse meiden. Afgelopen jaar werd hier namelijk in een bloedstollende triller het kampioenschap in de Eerste Divisie behaald. Beide teams zijn nu actief in de Topdivisie en het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden.

Ondanks de 3-0 uitslag voor VoCASA was het weldegelijk een spannende wedstrijd. In elke set wist IMS/Voltena boven de twintig punten te komen, maar kwam in de slotfase net te kort om het verschil te maken.

In de 1ste set begon VoCASA met een paar punten voorsprong op IMS/Voltena, maar de meiden kwamen al weer snel bij. Daarna wisselde het een beetje in de stand. VoCASA pakte af en toe de voorsprong, maar ook IMS/Voltena kreeg zeker de kansen om de voorsprong over te nemen. Helaas werden deze net niet gepakt en ging de eerste set met 21-25 naar de meiden uit Nijmegen.

Ook de 2de en 3de set werden spannend. Van een achterstand wist IMS/Voltena steeds terug te komen en daarin was de vechtersmentaliteit die we zo goed kennen weer echt te zien. Echter trok IMS/Voltena in beide sets net aan het kortste eind (25-22 en 25-23).

Niet het gewenste resultaat voor IMS/Voltena, maar aankomende week staat er weer een nieuwe trainingsweek op het programma, waarin er hard getraind gaat worden om een goed resultaat neer te zetten tegen Utrecht aankomende vrijdag om 20:00 in De Crosser. Kom ons dus aanmoedigen aankomende vrijdag!

Naast de voorbereidingen op de wedstrijd tegen Utrecht bereidt een aantal meiden uit het team zich ook voor op het NK Beach van 21-23 december in Aalsmeer en op de DELA Beach Open, een toernooi in de World Tour serie. Hier zullen de meiden dus ook te bewonderen zijn de komende weken.

gh @ VoV, wedstrijdverslag door Mexime van Driel. Foto Voltena.