VV Utrecht: “Zegedrift is onze faam”

VoV, 16-10-2017. 6:40 uur. VVU wint na 0-2 achterstand met 2-3 van Ecare Apollo 8.  Afgelopen weekend zijn de meiden en staf van VVU Dames 1 afgereisd naar Borne, het huis van Ecare Apollo 8 Dames 1. Na de nederlaag van vorig weekend, waar VVU thuis met een harde 0-3 verloor van Dynamo, en een redelijk tamme trainingsweek, stonden de Utrechtse dames toch weer te popelen om een wedstrijdje te winnen.

Passer lopers Bianca Gommans en Jesca de Jager; middens Nienke Oostenbrink en Maaike Nijbroek; diagonaal Mira Innemee; libero Emma Rekar en spelverdeler Sharen Nijhof waren dit weekend de starting six (of seven, het is maar hoe je het bekijkt) van Utrecht.

Vanaf het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter waren beide teams gefocust. Goede serviceseries aan zowel Utrecht- als Apollo zijde, resulteerden in een gelijk oplopende stand. Uiteindelijk trok de thuisploeg hier aan het langste einde: zij wonnen de eerste set met 25-23.

Precies dezelfde stand waarmee de Utrechtse dames vorig weekend de eerste set verloren van Dynamo. Ging het een dejavu worden? Misschien wel. De tweede set liep niet helemaal lekker voor de Utrechtse dames. Ondanks er prima volleybal werd laten zien, was alles nét niet genoeg. Zowel de blokkering als de verdediging konden niet op tegen het sterke aanvallersteam van Apollo en de tweede set ging wederom naar Apollozijde, dit keer met een duidelijkere 25-19.

Dat er iets anders moest gaan gebeuren aan VVU kant was wel duidelijk, want niemand zag het zitten om na de lange reis zonder punten uit Borne te vertrekken. Utrechtse coach Arjen Schimmel besloot in de derde set zijn jongste speelster en passer loper, Esmee Priem, het veld in te sturen. Niet alleen wist de Benjamin van het team allerlei trucjes uit te halen in haar aanval, ook de rest van het Utrechtse volleybal begon weer te lopen. Vertrouwen kwam terug en mondhoeken krulden op. De derde set werd door VVU gewonnen met 20-25.

In set vier ging het misschien nog wel beter dan set drie. Met heerlijke serviceseries van passer loper Bianca Gommans en diagonaal Judy Broersma wisten de Utrechtse dames de touwen in handen te nemen. Apollo kwam tegen een muur van een blokkering te staan en in het achterveld wist VVU de ballen allemaal van de grond te halen. Met een stand van 22-25 werd de setstand gelijk getrokken en mochten de teams de winst uit gaan vechten in een vijfde set.

Apollo was gebrand om deze vijfde set te pakken, maar VVU was on fire. De Utrechtse dames hadden het touw in handen en gingen dat geen moment meer losgelaten. Met een sterke passlijn en een goed verdeeld spelletje door spelverdeler Leanne Verdonck, werd na het laatste punt van de vijfde set, die eindigde in 12-15, in vol ornaat het Utrechtse overwinningslied gezongen. “Zegedrift is onze faam”, dat is maar weer bewezen!

Volgend weekend zal in het teken staan van de bekercompetitie. Daar zullen de Utrechtse dames de strijd aangaan met competitiegenoot Pharmafilter US en 1e Divisie ploeg Spaarnestad. In de Amstelcampus in Amsterdam zal VVU eerst om 15:30 uur tegen US en daarna om 17:30 uur tegen Spaarnestad in actie komen. Ook in de bekercompetitie worden supporters natuurlijk van harte verwelkomd, dus komt dat zien!

gh @ VoV, verslag van Emma Rekar, VV Utrecht dames 1. Foto Rudy van ’t Rood.