VVU blikt weer vooruit na eerste verlies

VoV. 23-09-2018. 15:31 uur. Zaterdag mochten de dames uit de Domstad voor de seizoensopening aantreden tegen het team uit Meijel. Peelpush is vorig jaar gedegradeerd en er op gebrand om de stap terug de eredivisie in te zetten. Utrecht had niets van Peelpush gezien, die dames hebben een deel van hun voorbereiding zelfs in het buitenland gedaan. Met veel zin begonnen de Utrechtsen aan de wedstrijd. Nieuwe trainer-coach Jasper Diefenbach had vanuit Italiƫ net nog laten zien hoe het is om een tegenstander af te troeven.

Vanaf het begin was het duidelijk dat er spanning op de wedstrijd zat. Vanwege de blessures van Lobke en Laure werd aangevangen met de tien eigen speelsters en de aanvulling van het aanstormende talent Susan uit dames 2 van VVU. Met Leanne, Bianca, Nienke, Judy, Emma V, Lisanne en Emma R werd aan de wedstrijd begonnen. Zonder een grote achterstand op te lopen, liep vv Utrecht steeds achter de feiten aan in deze set. Met name passend en de eigen aanval bleven erg steken. Peelpush werd het geen moment moeilijk gemaakt en de ingebrachte Jesca kon daar geen verandering in aanbrengen. (21-25)

In set twee kwam Lisa op de plek van Judy, terwijl Jesca mocht blijven staan. Met wat slimme ballen en een sterker blok in deze set kwam Utrecht op een minibreak voorsprong. De passing was iets stabieler, maar de paar punten voorsprong leverde niet het gevoel op dat de meiden zonder spanning op het veld stonden. Een setpoint van vv Utrecht wist Peelpush om te buigen en de set ging met 24-26 naar de Meijelsen.

Uiteraard was het de bedoeling om in set 3 de lijn door te trekken en het Peelpush nog drie sets lastig te maken. Helaas was al snel duidelijk dat ook in deze set de spanning bij vv Utrecht hoog was. De teruggekeerde Judy en ingekomen Anne konden dat tij niet keren. Leanne liep inmiddels te trekkebenen en werd zelfs even gewisseld voor Bianca, die het niet onverdienstelijk deed op de spelverdeelsterpositie. Leanne wist de staf echter te verzekeren dat er fysiek geen probleem was en zij keerde dan ook terug op haar eigen plek. Alle goede bedoelingen, de vele vaders en moeders op de tribune en de time outs ten spijt, vv Utrecht had haar zaken niet op orde. Op 13-24 werd in stijl met een ketser afgesloten.

Het chagrijn was na de wedstrijd in de Galgenwaard uiteraard groot. Verliezen van een sterk Peelpush is zeker geen schande, maar de wijze waarop leverde wel wat hoofdbrekens. Gelukkig kan een dag later het vizier wel weer vooruit gezet worden.

Volgende week mag Utrecht aantreden in de VoCASA – hal te Nijmegen om daar tegen de plaatselijke debutant in de topdivisie aan te treden. VoCASA is sterk gestart met een 2-3 winst op VCN. Kortom, zonder de spanning van een eerste wedstrijd zal VVU er alle zeilen moeten bijzetten.

gh @ VoV. Verslag van Arjen Schimmel, trainer coach VV Utrecht.