WSV D1 herpakt zich sterk tegen Zwolle D2

VoV, 16-10-2017. 15:00 uur.  Het vlaggenschip van WSV, uitkomend in de Eerste Divisie A, heeft goede zaken gedaan afgelopen wedstrijd tegen de reserves van Zwolle. Zowel qua punten als mentaal zijn de speelsters goed uit de wedstrijd gekomen. Met vier punten als resultaat en na het verlies in de eerste set (30-32) werd Zwolle in de volgende drie sets van het veld gespeeld.

WSV startte de eerste set nog sterk, maar Zwolle bleef in het spoor met als resultaat dat de WSV speelsters wat onrustig werden en onnodige fouten maakten. Zwolle nam aan het einde van de set steeds een minimale voorsprong en door de vele serve fouten werd het uiteindelijk 30-32 voor de bezoekers.

In de tweede set bleek al snel dat de winst in deze eerste set geen garantie was voor een goede voortzetting in de tweede set. Zwolle werd vakkundig van het veld gespeeld door een uitstekende combinatie van serve, blok en goed rally spel. 25-7 was het resultaat. Mentaal, sterk werk !

De derde en vierde set werden ook redelijk eenvoudig gewonnen al kwam Zwolle wel steeds dicht in de buurt door een aantal goede serve series. Echter WSV wist steeds aan het einde van de set goed door te drukken met typerende krachtige aanvallen, 25-16 en 25-17.

Op zaterdag 21 oktober staat de 2e ronde van de Nationale Beker op het programma welke verspeeld wordt in De Kei in Warnsveld. SV Dynamo en Alterno, de twee Apeldoornse Topdivisie ploegen, komen dan op bezoek om samen met de dames van WSV een driekamp af te werken. De Topdivisie is een trapje hoger dan de Eerste Divisie, dus WSV kan vrijuit spelen en verder ritme opdoen voor het vervolg van de competitie. Dynamo Apeldoorn staat boven aan de ranglijst en de reserves van Alterno op een respectvolle negende positie.

Om 14.00 uur is de aftrap met de wedstrijd WSV Dames 1 – Alterno Dames 2. Daarna, 16.30 uur SV Dynamo Dames 1 – Alterno Dames 2, gevolgd door 19.00 uur WSV Dames 1 – SV Dynamo Dames 1

Alleen de winnaar van deze driekamp plaatst zich voor de achtste finale, waarbij de Eredivisie ploegen instromen.

gh @ VoV, verslag van Dick van Slooten, teammanager WSV dames 1.