Zaanstad D1 wacht nog op eerste zege

VoV, 19-10-2017. 10:15 uur.  Het was super zaterdag bij VV Zaanstad. Al de hele dag waren er op deze mooie zaterdag wedstrijden in De Koog. Om 17.00 uur waren wij als Zaanstad dames-1 aan de beurt om onze kunsten te vertonen. Stravoc uit het verre Stramproy was de tegenstander. We begonnen de wedstrijd met Lisa en Bente op het midden, Jirrin en Fiona als passer lopers, Kayleigh op de diagonaal, Masja als spelverdeelster en Lara als libero.

Het begin van de wedstrijd was nerveus, rommelig. We kwamen niet lekker in ons spel. Maar na een achterstand wisten we, met onder andere veel mooie aanvallen van Jirrin, toch de eerste set te winnen met 27-25. Giulia was inmiddels in het veld gekomen voor Fiona. Nu ontspannen, eigen spel gaan pelen en lekker doorstromen zou je denken, maar dat was niet zo.

We bleven constant achter de feiten aanlopen en konden Stravoc niet onder druk zetten. Na een flinke elleboog van Kayleigh  tegen het hoofd van Lisa kon Lisa niet verder spelen. Rosa kwam haar vervangen op het midden. Er waren veel lange rally’s die we veelal niet wisten te winnen. Jammer, want er werd wel keihard gewerkt. Set 2 en 3 gingen dan ook verloren met 16-25 en 21-25.

In de vierde set hadden we ineens de servicedruk die we op trainen hebben. Een paar mooie serve series van onder andere Tessa, die er voor Kayleigh in was gekomen. Ineens liep het dan allemaal lekker. En wonnen we de vierde set ruim met 25-14. Terwijl de wedstrijd van heren 3 al in de eerste set was gestaakt wegens het lekken van de airco, begon de airco op ons veld ook steeds meer te lekken. Na ieder punt maar even dweilen en zo konden we de wedstrijd wel uitspelen.

De vijfde set zou dan ook echt voor ons zijn en de eerste overwinning zou een feit zijn. Helaas, het liep anders. Wat allemaal zo goed ging in de vierde set, was in de vijfde set weer verdwenen. Stravoc verdedigde nog steeds veel en weer liepen we achter de feiten aan. Steeds een paar punten achter en het lukte maar niet om bij te komen en erover heen te gaan. De vijfde set ging verloren met 9-15.

Maar die eerste overwinning komt er binnenkort zeker. Keihard blijven werken met zijn allen, dan komt het goed! Aanstaande zaterdag hebben we een vrije ronde en dan mogen we 28 oktober naar Ledub in Budel. 4 november spelen we pas weer thuis tegen Sliedrecht Sport dames 2.