Vizier op volleybal

 

🆘 BREAKING NEWS 🆘 Donitas D3 bijna verzopen!

VoV, 19-01-2023. 7:00 uur. Zaterdag 14 januari jl. heeft zich een natuurramp van ongekende grootte voorgedaan in de sporthal van Beijum te Groningen. Als gevolg van klimaatverandering, dagenlange hevige regenval en een overvloed aan zeventienjarige blonde haren in doucheputjes sloeg aan het begin van de avond het noodlot toe.

Toen de douches omstreeks 18.15 uur werden betreden na een zuur en enigszins onverdiend verlies, werden al snel de eerste natte voeten gemeld. Nu is dat op zich geen noemenswaardig fenomeen in een soortgelijke ruimte, dus in de eerste instantie werd er rustig doorgedoucht. Maar toen enkele minuten later de eerste shampoo- en conditionerflessen begonnen te drijven, veranderde de sfeer. Het waterpeil steeg zorgwekkend snel en het duurde niet lang voordat de hulpdiensten moesten worden ingelicht.

Tot onze grote schrik bleek echter dat de hulpdiensten bestonden uit één enkele dweil. Na deze ontdekking ontstond er lichte paniek. Met man en macht werd getracht het waterpeil te doen zakken en Jerry werd halsoverkop naar hoger gebied geëvacueerd.

Na een goede twintig minuten hozen waren we echter toch genoodzaakt om de handdoek in de ring te gooien. De kleedkamer werd als verloren beschouwd en het was ieder voor zich. Niet geheel toevallig kwam ongeveer de helft van het team nadien bijeen in de dichtstbijzijnde McDonalds om de opgelopen (mentale) schade te evalueren onder het genot van een McPlant. Want de regen mocht dan wel nog steeds in zorgelijke hoeveelheden uit de lucht vallen; wij zouden niet bijdragen aan deze klimaatverandering.

gh @ VoV. Verslag Donitas Dames 3. Foto Jan van den Noort

(PS red. VoV): Donitas Dames 3 ging in de wedstrijd tegen Lycurgus Dames 1 met 4-0 kopje onder. Na 25-21 en 25-14 waren ze bijna compleet verzopen. Met 27-25 en 25-23 kregen ze nog net genoeg punten mee om niet voor het zwemdiploma te zakken.