Vizier op volleybal

 

10-jarig bestaan Prima Donna Kaas Volleybalschool

VoV, 31-08-2020. 11:18 uur. Sinds seizoen 2010-2011 biedt de Prima Donna Kaas Volleybalschool in het centraal gelegen Huizen getalenteerde spelers en speelsters de mogelijkheid om extra te trainen. In de loop der jaren heeft de PDK Volleybalschool ruime ervaring en kwaliteit opgebouwd om deze talenten op een hoger niveau te brengen. De volleybalschool heeft professionele trainers gespecialiseerd in het opleiden van talenten en heeft in de afgelopen 10 jaar al veel toppers opgeleid die nu in de Ere-, Topdivisie en zelfs in het buitenland spelen. Ook hebben vele talenten via Huizen op Papendal terecht gekomen. De Prima Donna Kaas volleybalschool heeft een norm neergezet voor de niet Nevobo georganiseerde talenten trainingen en is een voorbeeld voor vele talenten centra.

Spelen bij de eigen club en extra uren maken op zondag met talentvolle spelers en gespecialiseerde jeugd opleiders is wat de volleybalschool doet; het opleiden van talenten welke bij hun eigen vereniging blijven trainen en spelen. De individuele spelers opleiden en versterken van het volleybalniveau in de regio. Ook de clubs profiteren mee van de volleybalschool. Het talent neemt zijn ervaring mee naar zijn eigen team en kan dit weer delen met zijn teamgenoten en trainers.

De trainers van het talent zijn altijd welkom om op de trainingen te komen kijken en om vragen te stellen aan de trainers. Het individu helpen het maximale uit hem te halen en het volleybal in de regio maar ook in Nederland naar een hoger niveau tillen, dit is waar de Prima Donna Kaas volleybalschool voor staat.

Voor de A en B-jeugd worden 24 trainingen van 4 uur aangeboden. De C-jeugd trainen 24 zondagen 3 uur en de D-jeugd 24 weken lang 2 uur. De focus tijdens de trainingen ligt op fysieke en technische accenten alsook de kennis van de diverse spelsystemen. Bij de jongste jeugd ligt de focus op techniek en dit wordt in de hogere leeftijden uitgebreid met spelsystemen en mentale aspecten. Vanaf circa 9 jaar kan er gestart worden en we leiden op tot circa 20 jaar.

Talenten kunnen ieder jaar zich proberen te selecteren voor een trainingsgroep. Want dat is wat de volleybalschool wel doet: selecteren! Dit om het niveau te kunnen garanderen. De volleybalschool vindt leeftijd bijzaak en kijkt vooral naar motivatie. Er is een selectiebeleid waarbij bij de jongere jeugd de motivatie en trainbaarheid een belangrijke criteria is. In de hogere leeftijdscategorie zijn de intrinsieke motivatie en technische vaardigheden belangrijke criteria. Hoe hoger de leeftijdscategorie, hoe hoger de lat ligt.

In september gaan de volleybaltrainingen van start. Door de corona pandemie zal het seizoen anders lopen dan de voorgaande 10 jaar. De nodige voorzorgsmaatregelen zijn genomen om de trainingen voor iedereen zo veilig mogelijk te laten verlopen. Hierbij worden ook de maatregelen van de sporthalverhuurders in acht genomen.

Geen selectie dag, wel een selectiemoment
Op 13 september stond de selectie dag gepland voor alle categorieën. Het is echter niet verantwoord om alle deelnemers naar de PDK Arena te laten komen en er is besloten de selectie dag te cancelen. Wel wordt het selectiebeleid gehanteerd en is de eerste training het selectiemoment. Na de eerste training wordt er bepaald wie toegelaten worden bij de volleybalschool.

De jongens starten 13 september
Voor de jongens is de eerste training op 13 september in de PDK Arena te Huizen. Jongens B staat onder leiding van Mats Bleeker (Taurus), jongens C/ CMV onder leiding van Jesse Zegeling (PDK Huizen) en jongens A en A-plus onder leiding van Floris van Harsselaar (NVC) samen met Mats Bleeker als meetrainende assistent.
De meiden starten 20 september
Voor de meiden is de eerste training op 20 september in de Klaas Bouthal te Laren. Meiden C onder leiding van Roy Rempe (Lovoc) en Henk Rempe (PDK Huizen) en meiden A en meiden B onder leiding van Ali Moghaddasian (vv Utrecht) en Yaelle Henry (Taurus).

Leeftijd criteria
De leeftijd criteria is een richtlijn en het is aan de trainers om de speler in een groep in te delen.

meisjes C – geboren in 2006, 2007, 2008 en 2009
meiden B – geboren in 2005 en 2004
meiden A – geboren in 2003, 2002, 2001, 2000, 1999, 1998 etc.
jongens C – geboren in 2006, 2007, 2008 en 2009
jongens B – geboren in 2005 en 2004
jongens A en A-plus – geboren in 2003, 2002, 2001, 2000, 1999, 1998, etc.

Geen toernooi in december
De volleybalschool heeft helaas moeten besluiten om het eigen PDK toernooi eind december 2020 te annuleren i.v.m. covid-19.
Gedurende het seizoen wordt er beoordeelt of er meegespeeld gaat worden op een ander toernooi. Dit alleen wanneer situatie met covid-19 aanzienlijk is verbeterd.
De United World Games te Klagenfurt in juni 2021 staan wel in de agenda om aan deel te nemen.

Volleybalschoenen volleybaldirect met extra korting voor de Prima Donna Kaas Volleybalschool deelnemers

Ieder jaar houdt de volleybalschool aan het begin van het seizoen een schoenenverkoopdag, waar deelnemers van de volleybalschool met korting volleybalschoenen kunnen aanschaffen. Vanwege de corona maatregelen kan dit niet verantwoord georganiseerd worden en is er besloten om dit seizoen geen schoenenverkoopdag te organiseren. Uiteraard is het van groot belang dat iedereen op goede schoenen traint en speelt ter voorkoming van blessures. Daarom is er een deal met volleybaldirect.nl afgesloten en krijgen alle leden van de PDK-volleybalschool extra korting bij hun online bestelling.

Prima Donna Kaas Volleybalschool “10 jaar” tenue

De volleybalschool bestaat 10 jaar en hiervoor komt er een speciaal jubileum shirt voor iedere deelnemer. Dit gaat een collecteurs item worden, al een reden om komend seizoen te gaan trainen bij de Prima Donna Kaas Volleybalschool

gh @ VoV, bron persbericht Prima Donna Kaas Volleybalschool. Foto idem.