1AD: Tiebreakzege voor Wevo, WVC en Dash

VoV, 12-01-2020. 10:26 uur. Het winnen van de prijs  sportploeg van 2019 van de gemeente Dinkelland en de uitreiking van die daarbij behorende prijs en de publieksprijs afgelopen vrijdagavond in Denekamp heeft er niet toe geleid dat Wevo ’70 de dag erna thuis de winst aan de tegenstander heeft moeten laten. In de derby tegen Dynamo bleef Wevo ’70 met 3-2 aan de goede kant van de score. Dynamo kon twee keer een achterstand met het geringste verschil in setstand wegwerken, in de tiebreak trok Wevo de winst gretig naar zich toe. De 25-20 en 26-28 zorgden voor 1-1, de 25-18 en 25-27 voor 2-2. Wevo won de vijfde set met 15-6.

In Wierden speelden Weghorst Makelaardij WVC Volley en VC Sneek II ook een vijfsetter. Na de 25-23 en 26-28 was er volkomen evenwicht. In setpunten en de setstand. Sneek II pakte vervolgens het initiatief en sloeg zich via 17-25 in de beste uitgangspositie voor wedstrijdwinst. Op het nippertje (26-24) kon WVC een nederlaag voorkomen en de stand gelijktrekken, vervolgens hadden ze in de tiebreak ook nog met 18-16 het meeste over.

Krekkers heeft revanche genomen voor de thuisnederlaag tegen Springendal Set-up ’65 II. Met 1-3 bleven ze aan de goede kant van de score. Nadat de eerste set met 25-21 was verloren gaven ze geen krimp meer. De 16-25, 20-25 en 18-25 leverden mooi vier punten op bij de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar.

Rosstars had een prima start in 2020. De volle buit tegen VC Zwolle II was een geweldige opsteker bij de eerste competitiewedstrijd in het nieuwe jaar. De verschillen in de eerste twee sets waren niet groot (25-22, 25-3), daarna hadden de gasten niet veel meer in te brengen. Met 25-13 en 25-17 werd de vijfpunter een feit.

Dash is 2020 ook goed begonnen. In de derby tegen Heva VCV wonnen ze via de tiebreak. Met 26-24 en 28-26 bogen ze een 0-1 achterstand (18-25)  om naar een 2-1 voorsprong. Opnieuw wist VCV met 18-25 daarna een set voor zich te beslissen. Dash had het meeste over en won de vijfde set met 15-10.

De stand ziet er nu als volgt uit. Veracles 11-44, Wevo 12-41 en Krekkers 12-38. Vierde is Apollo 8 II met 11-35, dan volgt VC Sneek II als vijfde met 13-34. Dynamo Tubbergen sluit het linker rijtje af met 12-31. Set-Up II staat op 12-29, Rosstars op 12-27. WVC Volley is tiende met 11-26. VCV (11-18), Dash (12-17 en VC Zwolle II (13-15) sluiten de rij.