1AD: Veracles als koploper naar 2020

VoV, 15-12-2019. 8:37 uur. IBM Client Innovation Center Benelux/ Veracles heeft de competitie in 2019 met een 0-4 zege bij VC Zwolle II afgesloten zoals dat van een koploper bij de voorlaatste in de stand verwacht mag worden. In stijl. De thuisploeg kreeg 17, 18, 19 en 13 punten mee. Voor de Groningers zit het volleybal kalenderjaar er nog niet op, volgende week komt er nog een heel mooi toetje voorbij. In de kwartfinale van de beker krijgen ze namelijk in Groningen landskampioen Sliedrecht Sport op bezoek.

Een (onverwachte) 4-0 zege was er ook bij Dynamo Tubbergen tegen Weghorst Makelaardij WVC Volley. De thuisploeg wilde en kreeg eerherstel voor de nederlaag in de beker. WVC Volley had de betere start maar kwam in de finale met 23-21 achter, maakte bij 24-24 gelijk, maar verloor toch nog met 26-24. Dat verlies dreunde even na bij WVC Volley in de tweede set (15-7). Dynamo liep uit naar 21-11 en won via 25-17 met ruim verschil

Dynamo kwam in de derde set met 0-3 achter, had de schade bij 7-7 hersteld en nam het initiatief midden in de set weer over. Via 20-17 werd de 25-21 setwinst binnen gehaald en daarmee kwam de stand dus op 3-0, hetgeen ook wedstrijdwinst betekende. Dynamo wilde geen genoegen nemen met vier punten en ging voor de volle buit om de revanche compleet te maken. Bij 18-15 hadden ze een gaatje geslagen, WVC Kwam terug naar 19-18, maar trok in de finale aan het kortste eind. De 25-20 betekende 4-0 en de zo gewenste volle buit.

Thuiswinst met 3-1 was er voor Wevo ’70 en VC Sneek II. Wevo wist in de derby tegen Rosstars na de 1-1 setstand (25-21, 19-25) beslissend door te drukken en via 25-19 en een nipte 25-23 vier punten te pakken. VC Sneek II had het in de eerste set lastig met Dash Vorden. Die set ging met 25-23 naar de thuisploeg, waarna er een snelle 25-15 volgde. Dash kon de wedstrijdspanning erin houden door de derde set met 20-25 voor zich te beslissen. Vervolgens maakte Sneek korte metten met de bezoekers, de 25-16 betekende dus 3-1.

Springendal Set-Up ’65 II sloot het kalenderjaar af met een 1-3 zege bij Heva VCV in Varsseveld. Nadat de winst binnen was of zo u wilt de nederlaag geleden was verloor Set-Up II of zo u wilt won VCV de laatste set met 26-24. In de eerste drie sets waren de gasten met 19-25, 11-25 en 20-25 een maatje te groot voor de thuisploeg of zo u wilt was de thuisploeg een maatje te klein voor de bezoekers.

De topper van de dag in deze divisie was Apollo 8 II tegen Krekkers. Maar wat op papier een topper is hoeft dat binnen de lijnen helemaal niet te zijn. Een voorzichtige gedachte die opkwam was ‘hoe kan Apollo 8 op de tweede plaats staan’?

In set één kwamen ze met 2-10 achter en na 13-20 serveerde Sophie Meijer de set uit voor de 0-1 voor Krekkers. Lindy Donker maakte er met haar opslagen en met behulp van Krekkers, Lotte Wissink en Madée Oude Egberink na 4-7 in de tweede set 12-7 van en in het verdere verloop kon Krekkers dat verschil niet meer van de borden krijgen.

In de derde set scoorde Apollo 8 maar liefst 15 keer voor Krekkers, het was dan ook niet verwonderlijk dat ze met 17-25 verloren, nadat ze tot 10-8 aan de leiding waren gegaan. Na de 6-6 in de vierde set had Krekkers als eerste weer grip op het spelletje, liep uit naar 6-12 en maakte van 9-13 een 10-20 stand. De 14-25 was helder en duidelijk, mede omdat Apollo 8 ook in deze set voor wat betreft kadootjes geven een stevige concurrent van Sinterklaas en de Kerstman was.

De afsluitende stand voor 2019 is Veracles 11-44, Wevo 11-38, Apollo II staat op 11-35 en Krekkers op 11-34. VC Sneek II heeft 12-32, Dynamo Tubbergen 11-29. In het rechter rijtje staat Set-Up bovenaan met 11-28, WVC Volley heeft 10-23, Rosstars 11-22. VCV 10-16 en op de laatste twee plaatsen staan VC Zwolle II met 12-15 en Dash met 11-14.

gh @ Vizier op Volleybal, Foto’s Elise Gossen – Haarhuis, Veracles en een duel der Donker zusjes bij Apollo 8 vs. Krekkers.