1AD: Verlies voor koploper Sudosa-Desto D2

VoV, 11-10-2020. 7:38 uur. VoCASA Dames 2 vs. Sudosa-Desto Dames 2 was de ‘voorwedstrijd’ voor het Topdivisie treffen tussen de vlaggenschepen van beide clubs. De tweede selectie van de thuisploeg gaf het goede voorbeeld door met 3-2 te winnen van koploper Sudosa dames 2.

In de openingsset waren de ploegen aan elkaar gewaagd en bleven in de score na een aanvankelijke grote voorsprong van Sudosa (4-10) heel dicht bij elkaar nadat de thuisploeg het verschil bij 14-14 had weggewerkt. Sudosa kwam bij 23-24 en 24-25 op setpoint, maar verloor door een aantal opeenvolgende eigen fouten met 28-26.  In set twee maakten ze na 9-9 een serie naar 9-15 en sloegen ze zich van 14-19 naar 14-23, waarna de set met 16-25 werd gewonnen. Dus 1-1 in sets.

Set drie ging ook met ruim verschil naar de bezoekers. Al vlot kwamen ze ruim voor (6-14 en via 10-17 haalden ze de 17-25 winst binnen, waarmee ze op 1-2 in sets kwamen. Set vier was weer voor de thuisploeg. Bij 19-12 zat de tiebreak er aan te komen, met 25-18 werd deze definitief. Daarin liep VoCASA Dames 2 van 3-2 naar 5-2 en wisselde vervolgens met 8-3 voorsprong van speelhelft. Met de winst in zicht (13-7) zagen ze Sudosa Dames 2 nog terugkomen naar 13-10, meer stonden ze niet toe. De 3-2 werd via 15-10 een feit.

Halley haalde hard uit in Groningen. Donitas Dames 2 werd geen setje gegund. Met de volle buit in de tas ging men terug naar Wehl. Donitas zag hun score stoppen bij 17, 21, 22 en 21 punten.

Bij Heva VCV vs. WVC Volley werden drie sets met twee punten verschil beslist. Na 23-25 en 25-23 was er volledig evenwicht na twee sets. WVC Volley kwam op 1-2 voor via 18-25 en besliste de wedstrijd via 23-25 winst in de vierde set.

De wedstrijden Wevo ’70 vs. Rosstars, Alterno Dames 2 vs. VC Zwolle Dames 2 en Dash vs. Set-Up Dames 2 werden uitgesteld.