1AD: Volle buit voor Dash en Apollo II

VoV, 08-12-2019. 8:37 uur. In de Eerste Divisie A bij de dames heeft IBM Client Innovation Benelux/ Veracles thuis een puntje moeten afstaan aan de bezoekende middenmoter Dynamo Tubbergen. De gasten pakten de derde set met een nipte 23-25 en kwamen in de andere drie met 25-20, 25-11 en nogmaals 25-20 tekort om voor een stunt te zorgen.

Apollo 8 II verdrong Wevo ’70, dat speelvrij was, van de tweede plaats middels en 0-4 zege uit bij Heva VCV in Varsseveld. Daar was het in de tweede set spannend. De bezoekers uit Borne konden met 24-26 op een 0-2 voorsprong komen, nadat ze de eerste set heel ruim met 14-25 hadden gewonnen. De volle buit werd daarna met 17-25 en 18-25 binnen gehaald.

In Maria Parochie maakten Krekkers en VC Sneek II er een mooie partij van. De ontknoping van de eerste drie sets ging bij menig fan met nagelbijten en zenuwachtig heen en weer geschuif  op de bank gepaard. In de eerste set kwam Sneek op 23-22, miste de kans op de gelijkmaker door fout te serveren en werd vervolgens door een machtig kill – block van Rianne Nijhof op een 1-0 achterstand gezet.

In de tweede set kwam Sneek van een 20-14 achterstand terug naar 21-21 en van 23-21 naar 23-23. Met een ace van Ella Hazekamp na 24-23 werd de set beslist en kwam de 2-0 op de borden. Sneek II verloor in de derde set een 13-16 voorsprong, kon tot 22-21 bijblijven, maar kwam via een klasse tweede bal score van Britt Hoek op 24-21. Een slim tikje van Thirza Wesselink besliste de set en de wedstrijd. Na de 3-0 voorsprong was het op bij de thuisploeg, Sneek had nog over en kwam met 8-16 en 1o-20 voor, waarna er met 17-25 werd gewonnen. Eindstand 3-1.

De Twentse derby tussen Springendal Set-Up ’65 en Rosstars eindigde in een 3-1 zege voor de thuisploeg. Met 25-16 en 25-17 waren de eerste twee sets vlot voor Set-Up II. Rosstars kon in de derde wat terugdoen door met 19-25 de spanning erin te houden. Echter had Set-up ’65 in de vierde set al vlot de touwtjes stevig in handen en liet er geen twijfel over bestaan wie er met de zege vandoor zou gaan. Met 25-14 pakten zij de 3-1 winst.

Hekkensluiter Dash Vorden deed thuis hele goede zaken door met 4-0 van de nummer voorlaatst te winnen en zo de achterstand op de ranglijst van zeven punten terug te brengen naar twee. De eerste en laatste set werd er keihard voor de punten gevochten en zagen de fans twee keer een uiterst spannende set finale, die echter met 28-26 en 26-24 ook twee keer in het voordeel van Dash eindigde. De 4-0 kwam tot stand door de 25-21 in de tweede en de heel ruime 25-10 in de derde.

Net als Wevo ’70 was ook WVC Volley speelvrij.

Veracles gaat met 10-29 aan de leiding, dan volgen Apollo II en Wevo met 10-34. Krekkers staat op 10-30, Sneek II op 11-28 en Set-Up ’65 heeft 10-24. Dynamo staat zevende met ook 10-24, WVC volgt dan met 9-23 en Rosstars staat met 10-21 nog ruim boven de gevarenzone. VCV staat op 9-15, net als Zwolle II, dat voorlaatste is. Dash heeft met 10-13 de rode lantaarn in bezit.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Elise Goossen – Haarhuis uit Krekkers vs. Sneek II.