1AH: PDK herovert koppositie

VoV, 16-02-2020. 5:58 uur. De mannen van PDK Huizen hebben gisteren via een 0-4 zege bij de inhaalwedstrijd tegen De Hofnar Bovo de koppositie overgenomen van Sudosa – Desto. De vijf punten zorgden ervoor dat ze er nu twee voorstaan op de ploeg uit Assen, met hetzelfde aantal gespeelde wedstrijden.

Bovo had in de eerste twee sets weinig in te brengen tegen de bezoekers, die het verschil op de ranglijst, Bovo is voorlaatste, uitdrukten in een 13-25 en 15-25 zege. Vanaf de derde set kon de thuisploeg beter meekomen, maar met twee keer 21-25 was er aan het eind nog genoeg verschil over voor PDK voor de 0-4 zege.

PDK staat met 16-59 eerste, Sudosa is met 16-57 tweede en Olhaco met 15-49 derde. Bovo is voorlaatste met 15-26, CSV is hekkensluiter met 16-23.

E.V.V. Bultman – Hartong leed op eigen veld een 1-3 nederlaag tegen VoCASA II. De ploeg uit Elburg begon goed met een 25-19 zege, werd echter in de tweede set naar een 23-25 nederlaag gespeeld, hetgeen dus 1-1 in sets betekende. VoCASA II nam het initiatief over en drukte dat vanaf de derde set uit in twee ruime setzeges. Eerst werd met 18-25 gewonnen en de 11-25 die daarop volgde was meer dan duidelijk.

VoCASA II komt door deze zege op de vierde plaats (16-44), E.V.V. staat met 13-37 zesde.