1AH: Podiumploegen morsen geen setje

VoV, 11-03-2018. 11:05 uur.  De drie ploegen op het podium in de eerste divisie A bij de mannen behaalden gisteren alle drie een zege zonder setverlies. Koploper Donitas bij Avior, Dynamo II thuis tegen Keistad en Set-Up (foto boven) in Ootmarsum tegen de buurmannen van Apollo 8 uit Borne.

Om met de laatste te beginnen. In de hoogste Twentse derby bij het mannenvolleybal was het in de derde set een spannende aangelegenheid. Rode Lantaarndrager Apollo maakte het Set-Up, de nummer drie van de ranglijst, heel lang lastig. De 29-27 was op het nippertje, nadat in de sets ervoor de thuisploeg met 25-13 en 25-19 toch de bovenliggende partij was geweest. Ook in de vierde set was dat het geval met wederom 25-19.

Eenzelfde beeld in de wedstrijd tussen Avior en Sportsbar Donitas. Daar waren de gasten uit Groningen in de derde set met 23-25 net eerder bij de eindstreep dan de thuisploeg. In de andere sets was dat verschil met 21-25, 20-25 en 18-25 beduidend groter.

En om het verhaal niet te eentonig te maken, bij Dynamo II vs Keistad konden de Apeldoorners de tweede en de derde set maar met nipt verschil voor zich beslissen. De 25-23 en 28-26 brachten de stand op 3-0, nadat de eerste set met 25-20 was gewonnen. De volle buit werd via 25-18 binnengehaald.

De strijd om weg te blijven uit de gevarenzone tussen Axell Claims Sovoco en Scylla werd een prooi voor Scylla. Ze konden de 2-1 achterstand (23-25, 25-12, 25-12) met een 18-25 score in de vierde set gelijk trekken en vervolgens beslisten ze de wedstrijd via 11-15 in de tiebreak voor zich.

E.V.V. uit Elburg had de winst al op zak nadat er drie sets met 25-17, 25-16 en 25-15 ruim naar hen waren gegaan. VC Zwolle II wilde echter niet met lege handen blijven en vocht in de vierde set voor de eer en een puntje. Dat gevecht had geen succes en ging bij 30-28 ten einde.

En dan eindigde de strijd tussen Apeldoorns Groen en Assens Groen in het voordeel van de VV Alterno. Met 3-1 versloegen zij Nijhuis Technology Sudosa – Desto. De eerste set was voor de bezoekers (22-25), de volgende drie voor de thuisploeg. Met 25-20, 25-19 en 25-20.

De stand is nu: Donitas 16-69, Dynamo II 17-60, Set-Up 17-55, Sudosa – Desto 16-48, Alterno 17-47, Keistad 17-46, EVV 17-45, Avior 17-36, Scylla 17-32, Vc Zwolle II 17-29, Sovoco 17-29 n Apollo 17-9.