1BD: Geen setverlies voor Ledub en Activia

VoV, 22-09-2019. 6:53 uur. Ook in de Eerste Divisie B bij de dames waren er, net als in 1AD, twee teams die zich gisteravond na hun eerste wedstrijd van het seizoen vijf punten rijker konden rekenen.

Ledub haalde de volle buit binnen tegen promovendus Bende Services Thor. Afgaande op de setstanden moet het in de eerste twee sets een spannende bedoeling zijn geweest. Die sets gingen namelijk met 25-23 en 27-25 naar thuisploeg Ledub. Dit was blijkbaar teveel van het goede voor Thor, dat daarna met 25-18 en 25-14 heel ruim aan de verliezende kant van de score bleef.

SOMAS / Activia lukte het tegen de VollinGo, vorig seizoen op het podium in deze divisie, om de gasten zonder setzege naar huis te laten gaan. Met 25-20, 25-19, 25-22 en nogmaals 25-19 hielden ze alle punten in eigen huis.

Twee duels, waarbij promovendi betrokken waren eindigden in een vijfsetter. VC Wik kon in Velden een tiebreak afdwingen in de vierde set, nadat ze via 21-25, en twee keer 25-21 op een 2-1 achterstand kwamen. De 17-25 maakte er een 2-2 gelijke stand van.  In de verlenging was de thuisploeg met 15-12 de betere.

VCN dames 2 won thuis met 3-2 van promovendus Havoc. Ook hier toonde de nieuweling in deze divisie veerkracht door een 2-1 achterstand naar de tiebreak te brengen. VCN D2 kwam via 25-20, 23-25 en 25-18 op voorsprong. Kon het echter in de vierde set niet afmaken. Die ging met 20-25 naar de gasten uit Haps. De tiebreak was met 15-10 voor de thuisploeg.

Merkala Zaanstad won thuis met 3-1 van Hyundai Peter Janssen Stravoc. De eerste en de laatste set waren met heel veel verschil (25-16 en 25-12) voor de thuisploeg, daar tussen in ontliepen de ploegen elkaar niets. Het werd 2-0 voor Zaanstad via 26-24 en 2-1 via 24-26.

Ook Volley Tilburg heeft de eerste winst binnen. VC Olympia kon de derde set met 18-25 bijschrijven, de andere drie gingen met 25-16, 25-20 en 25-16 naar de thuisploeg.