1BD: Havoc is de nieuwe koploper

VoV, 17-11-2019. 9:22 uur. In de Eerste Divisie B bij de dames hebben Havoc en SOMAS/Activia weer van plaats gewisseld aan de top. Havoc nam de leiding over van Activia. De drie punten achterstand (8-22 om 7-25) werden met een eigen 4-0 zege en het 1-3 verlies van Activa weggewerkt en veranderd in één puntje voorsprong. Weliswaar met éen wedstrijd meer, maar toch.

Havoc haalde thuis flink uit tegen VC Wik, in de eerste set konden de gasten nog net over de drempel van twintig punten heenstappen (25-21), maar daarna bleven ze er met 25-13, 25-15 en 25-18 een heel eind en een eindje van verwijderd. Het leverde de debutant op dit niveau de eerste plaats op.

SOMAS / Activia leed in Velden tegen de plaatselijke VC een 3-1 nederlaag. Na 25-20 en 20-25 was er in setpunten en setstanden een volledig evenwicht, de weegschaal sloeg echter door naar de kant van Velden na de tweede set. Met twee keer 25-22 pakten ze vier punten van de koploper, die mede daardoor koploper af was.

Hekkensluiter Hyundai Peter Janssen Stravoc deed goede zaken tegen middenmoter VC Olympia. De rode lantaarndrager had een klapper nodig om de reeds opgelopen achterstand in de ranglijst gedeeltelijk goed te maken en slaagde daarin ook. Met een 4-0 zege via de setstanden 25-18, 25-16, 25-15 en 25-20 vonden ze weer aansluiting bij de nummer voorlaatst.

Die nummer voorlaatste is Bende Services Thor, dat uit bij VCN II een 3-1 nederlaag leed. Toen de wedstrijd na drie sets verloren was (19, 20, 19) slaagden ze erin om nog een setje mee te pakken. Met 23-25 was het puntje dat hen er ééntje voorsprong geeft op de laatste plaats binnen.

Merkala Zaanstad stuurde VollinGo met een 3-1 nederlaag naar Gouda terug. Ook bij dit duel was de wedstrijd gespeeld na drie sets voor wat betreft winnaar en verliezer (via 25-23, 25-20 en 25-23). VollinGo pakte de vierde set met 19-25 .

Ledub wist thuis met 3-1 te winnen van Volley Tilburg. In de derde set kwam Volley Tilburg sterk opzetten en maakte via 16-25 van de 2-0 achterstand een 2-1. De eerste twee sets waren met 25-20 en 25-19 verloren gegaan. Voor een verlenging was het echter niet voldoende, Ledub herpakte zich in set vier en met 25-16 hielden zij de winst en de vier punten in Budel.